Witam
A co byście polecili, jakie suple żeby pieso nabrał trochę masy. Daje małemu dobrą karmę ponad dawkę, vit top10, oleje Brit, czasem tran trixi, często podrzucam korpus czy inny gnat, raz na jakiś czas tak co 7-10 dni ostrą wyżerkę mięsną. A pies szczuplutki i odstaje niestety masą od swoich kolegów Myślałem o Dolfos HMB ale nie wiem jak to psom idzie.
Czy nie przesadzę z suplementami?
-
Niestety Robercie taki argument nie trafia do sędziówRobert A. pisze:A może to genetyka?
-
Ależ Droga Isabelle skąd takie przypuszczenie a raczej zarzut iźli mój kochany corsiaczek tylko pasze dla krów i świń jadaisabelle30 pisze:Martines - masa mięśniowa zależy od podaży wysokiej jakości białka. Pies nie zrobi sobie mięśni jak nie będzie miał z czego. Białka roślinne nie są dla psa pełnowartosciowe a takie są w suchych karmach...
Poza dobrą karmą suchą dostaje też i to często dużo pełnowartościowego surowego mięsa, mięsnych kości i podroby
W tygodniu dostaje dużo ponad wskazania producenta porcje; ostatnio jest to FirstMate z rybą dla puppy ok 700 gr dzień, wcześniej MM i Lupo Natural. Do tego olej z łososia Brit, vit Beaphar top 10 (połowa dawki/dzień), czasem czosnek, pokrzywa, perz, żółtka i ścięte białko kuraka. A jak nadchodzi weekend to robimy mięsną wyżerkę; szyje indycze, korpusy kacze, gęsie, ścinki wołowe z podrobami, skrzydła indycze, kości schabowe i cielęce, mixy warzywne, oleje itd...Starszy pies kawał kloca a ten młodszy gówniak jak sarenka
Stąd też moje zapytanie czy ktoś miał lub ma podobna sytuację. Może faktycznie genetyka i trzeba trochę poczekać. Pieso ma 13 m-cy ale wagę mniejszą niż powinna być ze wzroca i temu na wystawach w opisie dostaje że za szczupły
I temu też szanowni forumowicze zapytuję się uprzejmie czy macie jakieś swoje sposoby na taki przypadek.
-
Chyba źle mnie zrozumiałaś...
Pies rośnie bardzo ładnie, proporcjonalnie, ma bardzo ładną postawę, pięknie się rusza. Jest energiczny, żywy i chętny do zabaw. Od jakiegoś czasu zaczęliśmy szkolenie; posłuszeństwo, obrona, ślady. A karmię suchą karmą w dwóch przyczyn:
1. Często wyjeżdżam i moja narzeczona nie miała by czasu ani ochoty karmić surowizną, suplementować itp. Wieczorem to może jeszcze, jeszcze ale z rana to trudne...Dlatego czyste surowe dostają w weekendy.
2. Ciężko mi sobie wyobrazić szkolenie psa dając mu podczas treningu surowe kawałki mięsiwa No chyba że na ślad musiałbym wysypywać z 2-3 kg pokrojonego w kawałki mięsa. Wszyscy znani mi szkoleniowcy, nawet ci europejskiej klasy swoje psy prowadzą na suchej karmie i tak je szkolą.
Ale dziękuję za radę i na pewno zrobimy badania na obecność tych pasożytów.
Pozdr-M
Pies rośnie bardzo ładnie, proporcjonalnie, ma bardzo ładną postawę, pięknie się rusza. Jest energiczny, żywy i chętny do zabaw. Od jakiegoś czasu zaczęliśmy szkolenie; posłuszeństwo, obrona, ślady. A karmię suchą karmą w dwóch przyczyn:
1. Często wyjeżdżam i moja narzeczona nie miała by czasu ani ochoty karmić surowizną, suplementować itp. Wieczorem to może jeszcze, jeszcze ale z rana to trudne...Dlatego czyste surowe dostają w weekendy.
2. Ciężko mi sobie wyobrazić szkolenie psa dając mu podczas treningu surowe kawałki mięsiwa No chyba że na ślad musiałbym wysypywać z 2-3 kg pokrojonego w kawałki mięsa. Wszyscy znani mi szkoleniowcy, nawet ci europejskiej klasy swoje psy prowadzą na suchej karmie i tak je szkolą.
Ale dziękuję za radę i na pewno zrobimy badania na obecność tych pasożytów.
Pozdr-M
Dzień dobry,
piszecie tutaj o podawaniu Flexusa psu, który ma problemy ze stawami. Osobiście uważam, ze jest to bardzo dobry suplement dla ludzi i chciałabym podawać też mojemu psu. Czy możecie podać dawkowanie tego preparatu? Dziękuję za odpowiedź.
piszecie tutaj o podawaniu Flexusa psu, który ma problemy ze stawami. Osobiście uważam, ze jest to bardzo dobry suplement dla ludzi i chciałabym podawać też mojemu psu. Czy możecie podać dawkowanie tego preparatu? Dziękuję za odpowiedź.
-
np. jakie?tomasz87 pisze:Ale przecież są już dostępne suplementy w płynie, które skutecznie chronią stawy psa... .
Witam, mam 11 tygodniową suczkę owczarka niemieckiego. Obecna waga 9,2 kg. Czy oprócz suchej karmy którą zalecił weterynarz ( jest lepiej zbilansowana, niż karma przygotowywana samemu ), galaretki z kurzych łapek i wita-vet można podawać równocześnie arthrofos ? Niektóre składniki w tych 2 suplementach się powtarzają, czy nie będzie tego za dużo, jak na tak młodego psa ?
Chciałabym wrócić w okresie jesiennym do podawania dzikiej róży i dodać jeszcze suszoną żurawinę. Dla dorosłego beagla miałam już wyznaczoną dawkę 2 łyżeczki dziennie, ale ile podawać obecnie 14- miesięcznemu olbrzymowi o wadze 38 kg?
Jaka ilość żurawiny suszonej na każdego psa i jak długo stosować, z jakimi przerwami?
Od prawie roku psy są na barfie i dostają naturalne suplementy: olej z dzikiego łososia, algi, drożdze, małże i skorupki jaj.
Jaka ilość żurawiny suszonej na każdego psa i jak długo stosować, z jakimi przerwami?
Od prawie roku psy są na barfie i dostają naturalne suplementy: olej z dzikiego łososia, algi, drożdze, małże i skorupki jaj.
-
- Informacje
-