czy ona dobrze żywi swojego psa?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Teresa Rucińska

12 czerwca 2008, 22:32

Witam. Mam taki problem: Zmuszma siostrę do karmienia jej psa mieszańca puszkami i suchym, a ona karmi psa przekąskami i suchym. To nie są złe przekąski bo kupuje np.: czekoladki mleczne, kostki light, kości wiązane psasowane kości, kabanosy z wołowinowym nadzieniem itd. Proszę odpiszcie mi czy dobrze robi wychodzi taniej ale czy pies jest zdrów? :(
goskaaa

13 czerwca 2008, 16:04

Ale co te przekąski to jako normalny posiłek czy jak??
Teresa Rucińska

13 czerwca 2008, 19:30

Tak, pies je 15g. karmy suchej( ona mu podaje firmowe, chapi, pedigree i frolic) a na resztę dnia je te przekąski.
goskaaa

13 czerwca 2008, 19:39

Dramat!
Przede wszystkim odstawić pedigree itd, za niską cenę można kupić dużo lepsze karmy - Brit, Arion, Chicopee itd Sama zobaczy że może na raz wyda 10-20 zł więcej ale na dłużej jej wystarcz
Z przekąsek to lepiej już niech podaje takie jak żwacze, tchawice, penisy wołowe, kości prasowane itd. Ale to też z umiarem, bo łatwo psa utuczyć... A te psie ciasteczka można sobie darować bo to nic odżywczego, woda i mąka, ... to już lepiej ludzkiego sucharka dać, albo suchy chlebek/
Teresa Rucińska

13 czerwca 2008, 22:33

Gosiu, bardzo ci dziękuję! Napeno przekaże jej to co mi napisałaś!
Awatar użytkownika
Robert A.

14 czerwca 2008, 08:42

Dobrze ,ze zainteresowałaś się psem siostry,gdyż jego żywienie było fatalne!!!
Tak jak napisała Gosia,dokładając 10-20 zł miesięcznie,można psa (postawić na nogi).
W tym konkretnym przypadku Arion Premium byłby idealnym rozwiązaniem(ew Brit) .
Dużo zdrowszym rozwiązaniem jest podawanie suchej karmy (markowej)-nawet najtańszej!Ten mętlik żywieniowy o którym napisałaś jest przerażający :(
Pozdrawiam Robert i psy
ODPOWIEDZ
  • Informacje