Dawkowanie karmy. Czy dawać witaminki? Także dla Pana Jarka!
Niestety i ja muszę przyznać rację Owczarzowi .Dogadzając pieskowi i mieszając gotowane, coraz to super reklamowane chrupki i podtykąjąc pod nos co lepsze smakołyki wyhodowałam sobie grubego alergika .I musiałam zacząć udawać, że nie widzę wiecznie żebrzącego psa (a jej jamnicze oczy są bardzo wyraziste), a pies musiał zrozumieć,że dostanie tylko to co jest w misce i nie ma co liczyć na litość czy urozmaicenie diety.Czasem miłość zabija i dopiero choroba zmusza nas do zdrowego rozsądku.Niestety.
Pisalam juz ,ze moj piesek nie dostaje wszystkiego czego by sobie zazyczyl.Dostaje wszystko w umiarkowanych ilosciach bez przesady.Nie chce go utuczyc,dostaje codziennie obiadek to chyba normalne.Moj piesek nie zebrze,a nawet gdyby zebral to i tak by nie dostal.Bubunia pisze:Niestety i ja muszę przyznać rację Owczarzowi .Dogadzając pieskowi i mieszając gotowane, coraz to super reklamowane chrupki i podtykąjąc pod nos co lepsze smakołyki wyhodowałam sobie grubego alergika .I musiałam zacząć udawać, że nie widzę wiecznie żebrzącego psa (a jej jamnicze oczy są bardzo wyraziste), a pies musiał zrozumieć,że dostanie tylko to co jest w misce i nie ma co liczyć na litość czy urozmaicenie diety.Czasem miłość zabija i dopiero choroba zmusza nas do zdrowego rozsądku.Niestety.
Owczarz powoli staje się królem forum Krak Vetu,ale to dobrze ,że mamy na forum takie osoby jak Owczarz z taką wiedza na temat karm.Zawsze można na niego liczyc i takich osób nam tu więcej potrzebAa.
ATA też ma mądre wpisy miło poczytac.
ATA też ma mądre wpisy miło poczytac.
HI HI--- MY ludzie wszystko planujemy- otóz dla siebie jedzonko urozmaicone plus piwko lub winko albo chipsy i wódka jemy co chcemy,dla dzieci najlepsze urozmaicone obiadki i troche przysmaczków ----a dla psa sucha karma cały czas ta sama i koniec bo my tak zażadzamy! Dzikie psowate jedza mieso surowe co złapia i troche roslinek ale niestety nie umieją jak ludzie sobie dogadzać nie pędza bimbru nie smaża kotletów! ale jak by umiały? jak by były w mysleniu takie jak my??? to napewno sobie robiły by kotleciki i rózne potrawki...
Pies tez jak my lubi urozmaicenie wiec jezeli ktos urozmaica psiakowi i gotuje i daje suchy to jest ok!!!!!!!!!!!!!!!!!tak trzymac i nie ma karm super!!!!!! do wszystkich karm należy dodwac wysokiej klasy dodatki mineralno witaminowe szczególnie dla ras potężnych i duzych. Ja żywiąc szczeniaki najlepszymi karmami -zawsze stosuję witawet 100 lub 300 plus artroflex no i dodaje troche wolowiny. Mam ogromne owczarki długowłose i tak żywione wyglądaja super maja piekne grube łapy sa ogromne ok 70 cm w klebie i nie maja dysplazji chociaz dysplaja to glownie genetyka ale p[osrednio na to wpływa żywienie i srodowisko.
spróbujmy my - ludzie przez miesiąc byc na suchym pełnoporcjowym! czy niebedziemy wariować??z głodu?
Pies tez jak my lubi urozmaicenie wiec jezeli ktos urozmaica psiakowi i gotuje i daje suchy to jest ok!!!!!!!!!!!!!!!!!tak trzymac i nie ma karm super!!!!!! do wszystkich karm należy dodwac wysokiej klasy dodatki mineralno witaminowe szczególnie dla ras potężnych i duzych. Ja żywiąc szczeniaki najlepszymi karmami -zawsze stosuję witawet 100 lub 300 plus artroflex no i dodaje troche wolowiny. Mam ogromne owczarki długowłose i tak żywione wyglądaja super maja piekne grube łapy sa ogromne ok 70 cm w klebie i nie maja dysplazji chociaz dysplaja to glownie genetyka ale p[osrednio na to wpływa żywienie i srodowisko.
spróbujmy my - ludzie przez miesiąc byc na suchym pełnoporcjowym! czy niebedziemy wariować??z głodu?