dawkowanie Proformance
pies ma 8,5 miesiaca - labrador. Wazy ok.30 kg. Powinien według tabelki dostawac ok.370 g. Problem w tym,ze on jest dosc gruby (pilnujemy wagi,wiec w zadnym wypadku nie jest zbyt gruby). Tylko, ze on i tak dostaje teraz duzo mniej niz podane jest w tabelce a i tak wyglada 'pokaźnie'... Nie wyobrazam sobie jak wygladałby gdyby dostawał te 370g Pomiedzy posiłkami naprawde nie jest dokarmiany niczym tuczącym. Co robic w takiej sytuacji? Zwiekszyc dawke do zalecanej? Podawac tak jak teraz? Czy mniejsza dawka wplywa na jego rozwoj niekorzystnie?
Niewiem czy dobrze robię ale ja 6-cio mies. owczarkowi,który waży 20 kg podaję rano i wieczorem po 150 g karmy a na obiad pół kubka karmy.
Pozdrawiam.
Basia
Pozdrawiam.
Basia
DZień dobry
Jeśli chodzi o labladorka to dawkownie karmy na opakowaniu jest orientacyjnie a prawidłową dawkę trzeba dopasować do psa plus minus czasem trzeba dac więcej czasem mniej tak jak w Pani przypadku najważniejsze by pies nie był za gruby bo obciążyło by to bardzo stawy groziło problemami za chudy problemy rozwojowe tak że myślę że dawka jest prawidłowa,
Jeśli chodzi o owczarka 6mieśięcznego to powinien dostawć ok 0,5kg karmy na dzięń ,ąle tak jak już mówiłam dawkownie jest osobnicze pilnować trzeba by szczenię było ani za grube ani za chude.
DZiękuję
POzdrawiam
Marzena Machnik
Jeśli chodzi o labladorka to dawkownie karmy na opakowaniu jest orientacyjnie a prawidłową dawkę trzeba dopasować do psa plus minus czasem trzeba dac więcej czasem mniej tak jak w Pani przypadku najważniejsze by pies nie był za gruby bo obciążyło by to bardzo stawy groziło problemami za chudy problemy rozwojowe tak że myślę że dawka jest prawidłowa,
Jeśli chodzi o owczarka 6mieśięcznego to powinien dostawć ok 0,5kg karmy na dzięń ,ąle tak jak już mówiłam dawkownie jest osobnicze pilnować trzeba by szczenię było ani za grube ani za chude.
DZiękuję
POzdrawiam
Marzena Machnik
Karafka mój labrador też je mniej niż zalecana dawka (ok 100 gram) iwet stwierdził że wygląda idealnie.Jakby jadł tyle co na opakowaniu zalecają to by wyglądał jak beczułka .Wiek 9.5 miesiąca
boguś pisze:Jakby jadł tyle co na opakowaniu zalecają to by wyglądał jak beczułka
dokładnie
-
- Informacje
-