dieta i opieka nad psem po resekcji jelita
Witam . Mój pies (amstaf - Magnat) miał dzisiaj zabieg resekcji jelita z powodu czopu z niestrawionych resztek ksuchej karmy i kości. Więc chcę się dowiedzieć jak teraz mam postępowac z moim pieskiem by szybko wracał do zdrowia. Pies ma przyjmować jeszcze kilka dni kroplówkę na wzmocnienie. Ma przyjmować przez trzy dni lakcid i zawiesinę nifuroksazyd. A potem przez kolejne trzy dni syrop rhelax. Jaką mam zastosować dietę. Z tego co wiem to żadnej suchej karmy i kości. Co mu przygotowywać? Ryż z wątróbką jest dopuszczalny? Co poza tym? Pies jest osłabiony bo zabieg byL wykonany po tygodniu (pierwszy weterynarz u którego byłam był chyba niedokształcony ponieważ kazał psu robić lewatywe - wiem teraz że w takim przypadku może to spowodować rozerwanie okrężnicy i śmierć psa.) No ale ważne że piesek obudził się po narkozie- przeżył , choć ma teraz zwężone jelito. Więc jeszcze raz proszę o radę jak mam teraz postępować z naszym pupilkiem?? Murraya.
dokładnie pani opisuje jak ma pani z nim postępować, pies wymaga teraz intensywnej opieki lekarza prowadzącego i postępowia zgodnego z jego ogólnym stanem, proszę bardzo ściśle przestrzegać zaleceń lekarza.Są one fachowe i rzetelne on też w zależności od samopoczucia psa zaleci diete, początkowo na pewno gotowaną potem stopniowo będzie wracał do poprzednich zwyczajów żywieniowych. Proszę zaufać lekarzowi prowadzącemu. Skoro wykonał taki zabieg to wie co robi. Życzę dużo zdrowia dla pupila
-
- Informacje
-