dieta

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Klauduśka

20 marca 2008, 21:55

mam do was wielką prośbę. Czy znacie jakąś diete dla lekko otyłej suczki mam eukanuba adult large i nie wiem jak ją stosować i w jakich ilościach,pomóżcie. Czy powinna być to jakaś specjalnie skomponowana dieta
wisnia

27 marca 2008, 10:52

Dla otyłego pieska najlepsza byłaby karma typu light, no i niestety jeśli jest obżartuchem to trzeba dawkować (tyle co pisze na opakowaniu dla danej wagi i wieku, a czasem mniej) i nie podkarmiać niczym domowym. :wink: Pozdrawiam! :D
Guest

27 marca 2008, 23:28

Ja stanowczo odradzam odchudzanie na karmach typu light, w zdecydowanej wiekszosci przypadkow konczy sie to duzym spadkiem energii u psiaka, co m.in. zle wplywa na jego spadek wagi, nie mowiac o tym, ze w karmach typu light producenci przewaznie dodaja wiecej zboz kosztem miesa (co nie jest oczywiscie regula). Polecam "normlana" karme typu adult, ale zmniejszona dawke i wiecej ruchu (ale takiego zeby nie obciazac stawow), a jesli to rasa uzytkowa najlepsza bedzie karma energetyczna(!) w malutkich dawkach+np. marchewka czy inne wazywka dla wypelnienia zoladka, zeby pies nie lazil glodny - swietne efekty to daje, sprawdzone! Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
aglo

28 marca 2008, 10:18

Klauduśka tutaj możesz przeczytać o metodach odchudzania http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=6393
Ja akurat szukałam karmy bez zawartości drobiu, ale metoda którą podała goskaa u nas świetnie się sprawdziła, więc mogę polecić :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje