Dla 9 letniego owczarka royal czy purina pro plan

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

czarno_czerwona

17 października 2011, 16:19

Zamisst saszetek możesz stosować puszki animody. Ja dostałam kiedyś sporo gratisów tych małych po 150g i pies wręcz pochłaniał. Jeśli ma być tylko dla smaku to nie wyjjdzie drogo tylko coby w lodówce nie pachniało to polecam przykrywki na puszki :)
japanisze

17 października 2011, 17:32

Z animodą mam koszmarne wspomnienia (np. puszka z jeleniem ma w sobie kilka procent jakichś odpadów z jelenia a reszta to wołowina i tak praktycznie z każdym smakiem - nie lubię takiego nie fair marketingu)- karma, na którą wiele psów ma uczulenie.
Jeśli pies nie jest wrażliwy to może i owszem służy, ale myślę, że za tę samą cenę lepiej kupić puszki Evanger's - dużo lepsze jakościowo, do każdej nie pchają wołowiny jako wypełniacza - jeśli ma być z jagnięciny czy z kaczki to jest z tych mięs.

Z najwyższej półki polecam Hermanns bio menu albo Terra Canis, ale tu już cena odpowiednio do jakości wyższa.
murakami

17 października 2011, 21:04

Ja bym odradziła saszetki, a doradziła własnej roboty rosołek+odrobinka mięska/podrobów...
Moje psy rano jedzą suche, a po południu takie właśnie dosmaczane. Dosmaczanie przykład 1: ugotować wątróbkę z kuraka razem z marchewką, zmiksować, porcje zamrozić, dawać po łyżce paszteciku do suchego. Dosmaczanie przykład 2: ugotować skrzydło z kuraka/indyka z marchewką, pietruszką, suche polać rosołkiem, dodać rozgotowane rozdrobnione warzywa i mięsko - razem też około łyżki stołowej na porcję suchego. Karmię suchym, nie przejdę na razie na gotowane, ale wolę tak dosmaczać, niż puszkami czy saszetkami.
Grzegorz1971

18 października 2011, 08:27

Próbowałem z podrobami suczka ma po nich biegunkę
Awatar użytkownika
Robert A.

18 października 2011, 08:28

To pozostań przy samym suchym i po problemie.
dorota m

18 października 2011, 09:48

Grzegorz1971 pisze:Próbowałem z podrobami suczka ma po nich biegunkę
Owczarki to psy wrażliwe z problemami trawiennymi , dlatego najlepiej trzymaj się jednej wersji karmienia, bez mieszania. Mój owczarek jak i poprzedni zawsze na podroby reagowal biegunką :(
Ja podaję suchą karmę i ewentualnie lyżkę pasztetu z puszki Evengersa, dobry jest też Belcando .
ODPOWIEDZ
  • Informacje