Po części dostałAś już odp od dr.Jarka .
Ja ze swojej zielarskiej powinności podam Ci opis Diabelskiego szponu głównego składnika Inflamexu.
Hakorośl Rozesłana(diabelski szpon)-wskazanie do stosowania preparatu u ludzi i zwierząt jest leczenie aparatu ruchu: reumatoidalne, zesztywniające zapalenie stawów, kręgosłupa, choroba zwyrodnieniowa układu kostno - stawowego, skaza moczanowa, odczynowe zapalenie stawów, zapalenie kaletek maziowych, mięśniobóle, choroby reumatyczne, osteoporoza.
Dolfos ARTHRO HA na stawy ,sprawdzony skład i działanie!
U mojego psa Inflamex zdecydowanie działa przeciwbólowo. Pies zachowuje się jakby był o kilka lat młodszy, a jeszcze 2 miesiące temu była w bardzo kiepskim stanie. Ruch sprawiał ogromną trudność, zwłaszcza rano, ciągle coś strzykało, chodziła zesztywniała, większość dnia leżała i lizała łapy, miała smutne, zmęczone oczy. Teraz po tych wszystkich objawach nie ma żadnego śladu. Kilkunastostopniowy mróz nie robi na niej żadnego wrażenia. Rano szybko wstaje z łóżka, na porannym spacerze mimo mrozów wcale nie spieszy się po domu, wręcz znosi niskie temperatury dużo lepiej ode mnie. Naprawdę mam wrażenie jakby Inflamex sprawił, że odmłodniała i z 12 letniego psa mam psa pełnego życia. To świadczy o jego dużej skuteczności.
Mam pytanie co do preparatów na stawy DOLFOS ArthroHa i DOLFOS Arthrofos, który z tych preparatów będzie odpowiedni dla suczki cane corso 5 mc., waga 26 kg., ze zdiagnozowanym przez weterynarza młodzieńczym zapaleniem kości, na podstawie zdjęcia RTG i objawów przemieszczającej się kulawizny na różne kończyny. Stosuję polecony przez lekarzy Artoflex w płynie od 2mc. życia i mimo tego zapalenie jej nie ominęło, zastanawiam się jednak czy nie lepszy byłby któryś z dolfosów. Trochę się martwię, gdyż zapalenie trwa już dwa tygodnie i nadal bolą ją łapki a ostatnio najbardziej oszczędza przednią lewą. Oprócz preparatu na stawy, dostaje też tabletki Cimalgex.
Bardzo mnie to martwi ale wielkiej poprawy nie ma. Jak wstaje po spaniu jest najgorzej, może przyczyną braku poprawy są zabawy z o rok starszym psem, jak tylko jest lepiej od razu szaleje z kumplem, bardzo trudno ją upilnować by się oszczędzała. Jeśli chodzi o Arthloflex myślę, że jakieś działanie ma dowodem jest starszy, jak jakiś czas nie dostaje tego preparatu robią mu się płaskie łapy, wystarczy kilka dni podawania i już są kocie, zwarte palce.Robert A. pisze:Albo dawki Arthroflexu były podawane zbyt małe,lub znowu trafił się podrobiony(jest sporo na rynku takiego produktu)
Na Twoim miejscu kupiłbym Arthro Ha i połączył np z inflamexem.
Po Simalgexie też nie ma poprawy?
Panie Robercie, przez jaki czas mogę podawać psu Inflamex? Właśnie kończymy pierwszą butelkę, mamy jeszcze 2, więc zapas jest w sumie na 6 miesięcy. Mam robić przerwy czy spokojnie podawać przez pół roku, a potem przerwa? Akurat będzie lato, więc może to być czas kiedy pies będzie się lepiej czuł.
-
Mam takie samo pytanie odnośnie Arthroflexu - kończymy właśnie pół litrową butelkę (przed nią była przerwa), następna już kupiona (z efektów jestem zadowolona - pies sprężysty, z powerem, chętnie biega, na fotel wskakuje przez poręcz, bo mu się nie chce obchodzić ). Warto robić przerwę czy podawać od razu następną?
-
Zapytałam weta (konkretnie o Arthroflex, nie o inne omawiane tu preparaty) - jego zdaniem przerwa minimum 4-6 tygodni, bo się "przesyci" i może "pójść w sztywność". Może to ktoś przetłumaczyć "na nasze" - potwierdzić lub zdementować?
-
- Informacje
-