Dolfos ARTHRO HA na stawy ,sprawdzony skład i działanie!

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Robert A.

30 stycznia 2012, 09:05

Po części dostałAś już odp od dr.Jarka .
Ja ze swojej zielarskiej powinności podam Ci opis Diabelskiego szponu głównego składnika Inflamexu.
Hakorośl Rozesłana(diabelski szpon)-wskazanie do stosowania preparatu u ludzi i zwierząt jest leczenie aparatu ruchu: reumatoidalne, zesztywniające zapalenie stawów, kręgosłupa, choroba zwyrodnieniowa układu kostno - stawowego, skaza moczanowa, odczynowe zapalenie stawów, zapalenie kaletek maziowych, mięśniobóle, choroby reumatyczne, osteoporoza.
tracershy

30 stycznia 2012, 10:51

U mojego psa Inflamex zdecydowanie działa przeciwbólowo. Pies zachowuje się jakby był o kilka lat młodszy, a jeszcze 2 miesiące temu była w bardzo kiepskim stanie. Ruch sprawiał ogromną trudność, zwłaszcza rano, ciągle coś strzykało, chodziła zesztywniała, większość dnia leżała i lizała łapy, miała smutne, zmęczone oczy. Teraz po tych wszystkich objawach nie ma żadnego śladu. Kilkunastostopniowy mróz nie robi na niej żadnego wrażenia. Rano szybko wstaje z łóżka, na porannym spacerze mimo mrozów wcale nie spieszy się po domu, wręcz znosi niskie temperatury dużo lepiej ode mnie. Naprawdę mam wrażenie jakby Inflamex sprawił, że odmłodniała i z 12 letniego psa mam psa pełnego życia. To świadczy o jego dużej skuteczności.
Gość

05 lutego 2012, 20:58

Mam pytanie co do preparatów na stawy DOLFOS ArthroHa i DOLFOS Arthrofos, który z tych preparatów będzie odpowiedni dla suczki cane corso 5 mc., waga 26 kg., ze zdiagnozowanym przez weterynarza młodzieńczym zapaleniem kości, na podstawie zdjęcia RTG i objawów przemieszczającej się kulawizny na różne kończyny. Stosuję polecony przez lekarzy Artoflex w płynie od 2mc. życia i mimo tego zapalenie jej nie ominęło, zastanawiam się jednak czy nie lepszy byłby któryś z dolfosów. Trochę się martwię, gdyż zapalenie trwa już dwa tygodnie i nadal bolą ją łapki a ostatnio najbardziej oszczędza przednią lewą. Oprócz preparatu na stawy, dostaje też tabletki Cimalgex.
Awatar użytkownika
Robert A.

05 lutego 2012, 21:09

Albo dawki Arthroflexu były podawane zbyt małe,lub znowu trafił się podrobiony(jest sporo na rynku takiego produktu)
Na Twoim miejscu kupiłbym Arthro Ha i połączył np z inflamexem.
Po Simalgexie też nie ma poprawy?
Gość

05 lutego 2012, 21:29

Robert A. pisze:Albo dawki Arthroflexu były podawane zbyt małe,lub znowu trafił się podrobiony(jest sporo na rynku takiego produktu)
Na Twoim miejscu kupiłbym Arthro Ha i połączył np z inflamexem.
Po Simalgexie też nie ma poprawy?
Bardzo mnie to martwi ale wielkiej poprawy nie ma. Jak wstaje po spaniu jest najgorzej, może przyczyną braku poprawy są zabawy z o rok starszym psem, jak tylko jest lepiej od razu szaleje z kumplem, bardzo trudno ją upilnować by się oszczędzała. Jeśli chodzi o Arthloflex myślę, że jakieś działanie ma dowodem jest starszy, jak jakiś czas nie dostaje tego preparatu robią mu się płaskie łapy, wystarczy kilka dni podawania i już są kocie, zwarte palce.
Gość

05 lutego 2012, 21:51

Czy inaflamex jest dostępny w Krakvecie?
Awatar użytkownika
Robert A.

05 lutego 2012, 22:25

Niestety nie widziałem Go w ofercie.
tracershy

06 lutego 2012, 08:46

Ja kupuję w tym sklepie, jest najtaniej, a w tej chwili mają jeszcze niezłą promocję.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
begi

06 lutego 2012, 09:45

A czy ten preparat można podawać samemu, bez konsultacji z lekarzem weterynarii?
Awatar użytkownika
Robert A.

06 lutego 2012, 09:59

Tak bez problemu tym bardziej ,że jest to produkt naturalny i w dodatku sprawdzony.
tracershy

14 lutego 2012, 09:07

Panie Robercie, przez jaki czas mogę podawać psu Inflamex? Właśnie kończymy pierwszą butelkę, mamy jeszcze 2, więc zapas jest w sumie na 6 miesięcy. Mam robić przerwy czy spokojnie podawać przez pół roku, a potem przerwa? Akurat będzie lato, więc może to być czas kiedy pies będzie się lepiej czuł.
Awatar użytkownika
Robert A.

14 lutego 2012, 14:13

W przypadku Inflamexu warto jest zrobić 10-14 dniową przerwę po 3 miesiącach podawania non stop,po tym okresie można śmiało podawać kolejne 3 miesiące.
filodendron

16 lutego 2012, 14:51

Mam takie samo pytanie odnośnie Arthroflexu - kończymy właśnie pół litrową butelkę (przed nią była przerwa), następna już kupiona (z efektów jestem zadowolona - pies sprężysty, z powerem, chętnie biega, na fotel wskakuje przez poręcz, bo mu się nie chce obchodzić ;)). Warto robić przerwę czy podawać od razu następną?
tracershy

16 lutego 2012, 19:23

Jak napisał wyżej Pan Robert, po 3 miesiącach robimy przerwę do 14 dni i można podawać kolejne 3 miesiące.
filodendron

18 lutego 2012, 11:21

Zapytałam weta (konkretnie o Arthroflex, nie o inne omawiane tu preparaty) - jego zdaniem przerwa minimum 4-6 tygodni, bo się "przesyci" i może "pójść w sztywność". Może to ktoś przetłumaczyć "na nasze" - potwierdzić lub zdementować?
ODPOWIEDZ
  • Informacje