domowe jedzonko
Uboga dietka Moje jedzą też ryż, z jarzyn seler gotowany z marchewką + łyżka oleju. Dodatkowo uwielbiają wszystko co białe więc jajka, twarogi, jogurty naturalne, kefir, a nawet czasem ze 2 łyżki mleka się im dostaną Poza tym bardzo lubią poziomki, borówki, niektóre jabłka... No i okresowo, gdy mąż ma "fazę" na orzechy wyłudzają orzechy włoskie.Natnat pisze:makaron + kurczak + starta marchew. do tego raz w tygodniu jajko na lśniącą sierść
-
jak byłam z Nurią u babci to znajdywała w trawie orzechy i mi przynosiła - ja rozłupywałam (chociaż ona pewnie też by dała radę) i razem jadłyśmy
-
bo ma okropnie dużo azotanów (należy do jednych z najbardziej obfitujących w nie warzyw) - a tak poważnie to korzyści przeważają nad ''szkodami'' i buraki watro jeść. nigdy co prawda nie myślałam, żeby dawać je psu, ale w sumie czemu nie? w jakiej formie się podaje? surowe czy gotowane?
-
nie specjalnie dla nich, tylko specjalnie dla producentów, aby mogli zarabiać na tym pieniądze. oczywiście tu najważniejszy będzie taki dobór surowców, który spełni podstawowe założenie - czyli jak najniższe koszta, a to się równa niestety wielki syf.
Napisałem obszerny artykuł na temat domowego żywienia w oparciu o wywiad z prof. Ostaszewskim, więc jeśli potrzebujecie wiedzy na ten temat, nie wiecie co jak łączyć, przyrządzać czy chociażby od czego w ogóle zacząć to zapraszam do lektury na moim blogu. Link w sygnaturce.
Kooboos wybacz,ale tam wszystko,nie obszerne, a powierzchowne, a co do spaceru psa.Czemu podajesz tak powierzchownie i do tego bzdury,że polskie prawo wymaga na spacerze psim obowiązkowo:smycz i kaganiec, dla miniatur też ? W krakowie,mogę chodzić z jamnikiem ,bez smyczy nawet,a z dobermanem,smycz lub kaganiec, a na dużych łąkach ,nikt się nie czepia !!! O jedzeniu też bzdur dużo. Odnalazłam Cie bez linka.
-
- Informacje
-