dwa psy, dwie inne karmy

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Geofia

23 września 2011, 10:48

Witam,
Mam dwa psy jeden podobny do ratlerka ma ok. 10-11 miesięcy a drugi chihuahua ma 7 mies.. Piesek ratlerkowaty dużo się rusza, jest energiczny itp. ale tu jest problem nie chce jeść :( wygląda jakby nikt mu nie dawał jeść, trochę wstyd wyjść na ulice bo się ludzie wgapiają :? nic nie skutkuje dobre chrupki, zachęcanie, nawet jak dam gotowanego kurczaka co się oczami zjada poskubie i zostawi KURCZAKA ! a nie mówiąc o innych rzeczach :( , za to drugi łapczywy jak nie wiem co zje wszystko co da się połknąć, jest trochę leniwy ale się sporo rusza i się szybko męczy :? wygląda jak balonik. Weterynarz mówił że to normalne że szczeniaki tak mają ale on nawet obrócić się nie może bo się przewraca, skakać też nie może bo się wybić nie może itp. po krótkim bieganiu z drugim psem od razu się kładzie i nie może wstać . Daje mu normalne ilości karmy takie jak powinien dostawać szczeniak w swoim wzroście i wieku dwa razy dziennie nawet ciut mniej a tu nic tyje w oczach :cry: już nie wiem co robić. biega z drugim psem to powinien mieć normalną sylwetkę a tu nic wręcz przeciwnie jeszcze nabiera ciałka :shock: . razem ich do jedzenia nie mogę puszczać bo ratlerkowaty nie chce jeść a ten drugi zjadł by za dwóch :? I jeszcze jedno to normalne że pies ten ratlerkowaty je chrupki wielkości 5mm. każdy po jednym ??? jak już mu przyjdzie ochota na zjedzenie rano to bierze każdy chrupek po jednym i go skrupulatnie gryzie tak jak by bał się że jak go nie dogryzie to się udławi :shock: I TU JEST PYTANIE !!! jaką karmę dawać ratlerowatemu co nie chce jeść ale dużo się rusza ??? i jaką karmę dawać chihuahua co ma nadwagę ??? Na razie daje im Pro Plan puppy small .
JAKĄ KARMĘ RADZICIE DAWAĆ IM :?:
Geofia

23 września 2011, 10:49

ps. co myślicie o tej karmie dla pieska ratlerkowatego ?
Hill's Canine Performance, kurczak
czarno_czerwona

23 września 2011, 17:30

Może grubasek ma jakies problemy hormonalne? Zrob mu badania jeśli dawanie mniejszych ilości nie skutkuje. U drogiego pieska niejedzenie tez nie jest dobre sproboj zasady 15 minut jeśli nie podziala to tez do weterynarza radze skontrolować. Chudemu można dac wysokokaloryczną karme dla psów aktywnych bo wtedy bedzie starczała mu mniejsza ilość.
ODPOWIEDZ
  • Informacje