Na pocztku, mam dwa psy, kazdy z innym problemem. Kundelek (8letni), ma nadwage, czy po tym , jak "spadl" 3 kg zywiac sie karma Royal Canin moge przejsc na inna karme light, niekoniecznie tej firmy? i co zrobic zeby mu z pysiaka tak nie smierdzialo?? I jak go wychowac, ze gdy zostaje sam nie rozsierdzal calego bloku szczekaniem?? To problemy z Moorim.
A teraz przejdziemy do setterki (1,5 roku), znajda. Ponad pol roku temu wraz z weterynarzem odkrylismy , ze ma poczatki artretyzmu, na prawej przedniej lapie i obu tylnich. Czy oprocz podawania jej preparatow witaminowych, moge zrobic cos jeszcze???? :(
Poradzcie cos!!!
Dwa pytania...
Nie, nie odpowiadam sama sobie. seterka bierze po 1,5 tabl. dziennie dietetycznego suplementu firmy Arthro System, ktory sie nazywa "Condrostress supra". A jedzonko je zawsze suche, jakies 150 dag na dzien. Dlatego nie wiem , czy warto jeszcze stosowac diete przeznaczona dla psiakow z reumatyzmem., czy sam suplement pzrez poltorej mieisaca, trzy razy w roku powinien wystarczyc.
A czy , w ogole, moge zamienic sucha karme na przygotowywana w domu?
A czy , w ogole, moge zamienic sucha karme na przygotowywana w domu?
na pewno albo suplement albo karma, chyba, że ineczej zaleci lekarz prowadzący. Z reguły te karmy zawierają dodatki tego co jest zawarte w tych dodatkach. Ale to uzgodnij ze swoim lekarzem. Co do jedzenia jutro wypowiedzą się nasi specjaliści od żywienia.
Dzień dobry
Jesli chodzi o jedzonko dla kundelka to jak najbradziej moze byc to royal canion jesli jednak daje słaby efekt to moze warto przejsc na diete weterynaryjna taka najlepsz opinią cieszą sie diety Hill's :
http://www.krakvet.pl/advanced_search_r ... cription=1
jesli chodzi o zapach z pysia to dobrze było by udac sie do lekarza czy nie trzeba mu usunąc kamienia nazębnego i napewno zastosowc jakis preprat czyszczący zeby np:
http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=23_49_103
jesli chodzi o pasty najlepsze to petosan jesli chodzi o spray to beaphara
Seterka mysle ,ze jednak lepiej było by zostac pzry karmie i tu polecam royal mobility sopport lub hill's j/d
Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Jesli chodzi o jedzonko dla kundelka to jak najbradziej moze byc to royal canion jesli jednak daje słaby efekt to moze warto przejsc na diete weterynaryjna taka najlepsz opinią cieszą sie diety Hill's :
http://www.krakvet.pl/advanced_search_r ... cription=1
jesli chodzi o zapach z pysia to dobrze było by udac sie do lekarza czy nie trzeba mu usunąc kamienia nazębnego i napewno zastosowc jakis preprat czyszczący zeby np:
http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=23_49_103
jesli chodzi o pasty najlepsze to petosan jesli chodzi o spray to beaphara
Seterka mysle ,ze jednak lepiej było by zostac pzry karmie i tu polecam royal mobility sopport lub hill's j/d
Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Dieta dla kundelka jest zalecana przez weterynarza, i mysle , ze efekty nie sa zle. W ofercie Krakvetu widzialam (studiowalam) rozne karmy Light, niemal wszystkich marek, czytalam tez komentarze. Teraz chodziloby tylko o utrzymanie wagi. Stad moje watpliwosci.
Na czyszczenie zebow sie wybieramy, obawiam sie tylko, ze "zepsulam" mu przewod pokarmowy marketowym jedzeniem ( ucze sie na bledach), i po ostatnim czyszczeniu poprawa byla tylko kilkudniowa.
Mam nadzieje, ze zmiana jakosci jedzenia pozwoli nam zlikwidowac te problemy.
Dziekuje za odpowiedz..
Na czyszczenie zebow sie wybieramy, obawiam sie tylko, ze "zepsulam" mu przewod pokarmowy marketowym jedzeniem ( ucze sie na bledach), i po ostatnim czyszczeniu poprawa byla tylko kilkudniowa.
Mam nadzieje, ze zmiana jakosci jedzenia pozwoli nam zlikwidowac te problemy.
Dziekuje za odpowiedz..
Z czytania postów można wiele sie nauczyć.
Mój kundelek (5 lat) od kilku m-cy jest na karmie Brit,a obecnie Bosch -Osco i też straszny odór z pyszcza.Wcześniej psiak był na karmach z marketu.
Dlatego przy następnym zamówieniu muszę kupić spray do odswieżania jamy ustnej-dla kundelka i jako profilaktyka dla owczarka,u którego nie zauważyłam problemu ale pies nie daje sobie czyścic zębów.
Mój kundelek (5 lat) od kilku m-cy jest na karmie Brit,a obecnie Bosch -Osco i też straszny odór z pyszcza.Wcześniej psiak był na karmach z marketu.
Dlatego przy następnym zamówieniu muszę kupić spray do odswieżania jamy ustnej-dla kundelka i jako profilaktyka dla owczarka,u którego nie zauważyłam problemu ale pies nie daje sobie czyścic zębów.
-
- Informacje
-