Eukanuma Intestinal + ??? :)

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

jarp

20 lipca 2006, 22:02

Witam,

ponieważ zbliża się kolejny termin zakupu karmy dla psiaka - jest na Eukanubie Intestinal Fotmula (niestety problemy z reflukasami), mam pytanie - z jaką karmą polecacie Państwo wymieszać Eukanubę?

Obecnie na 10 kg Eukanuby stosuję 3kg Pedigree lub Chappi - do momentu z żołądkiem bardzo je lubił, no i chciałbym mu jakoś urozmaicić jedłospis dzienny :)

Pedigree & Chappi kupuję mini (psiak Spaniel ma już 13 latek i problemy z ząbkami). Więc o karmę którą jest wielkościowo malutka chodziłoby mi. Dodam no że psiak wybredny i np kiedyś Frolica nie tknął i miał 2 dni głodówki :D

Z góry dzieuję!
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

20 lipca 2006, 22:15

jest to dieta, aby spełniała te warunki nie powinna być z NICZYM mieszna a na pewno już nie ze śmieciami.
jarp

20 lipca 2006, 22:19

Wiem że jest to dieta, ale jest on na niej już ok 4 lat i chciałbym mu ją czymś urozmaicić. Stąd moje pytanie z czym można Eukanubę wymieszać.

Karmę mieszam od jakiegoś czasu, na początku w mniejszych ilosciach i wszystko w porządku z psiakiem, bez nawrotów refluksów.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

20 lipca 2006, 22:22

nie ma karm, które służą do mieszania z dietami więc musisz oprzeć się na własnym wyborze. Na pewno nie mieszj z byle jakimi, bo wychodzi Ci z tego mieszania wielkie dno. A może powoli możesz wyjść z diety skoro przy mieszaniu takiego NIC (pedegree i in.) psu nic sie nie dzieje.
jarp

20 lipca 2006, 22:30

Ja zdaję sobie sprawę z 'jakosci' karm marketowych i najchętniej bym podawał psiakowi tylko Eukanubę, jednak jak widzę w jego oczkach radość jak w misce znajdzie kilka szt innej karmy, jak od razu ogonek zaczynach chodzić z radosci...

Prosiłbym więc o poradę które z lepszych karm, które Państwo posiadacie są dla dorosłych psów w wersji 'mini'.
Gość

21 lipca 2006, 17:40

sprubuj wymieszać eukanubę z np. boch adult medium- karma nie super najlepsza, ale napewno lepsza od pedigree itp. a na dodatek bardzo smakuje psiakom.
psiulka
Kontakt:

21 lipca 2006, 21:53

Dieta jest dobra. Możesz tak dalej ją stosować jeśli nie ma problemów, ale jak mówił poprzednik, lepiej mieszać z lepszymi karmami :)
jarp

22 lipca 2006, 00:57

Wiem, bacznie obserwuję zachowanie psiny i wygląd sierści i jest wszystko super. :)

Które z karm lepszych które znacie są o gramaturze 'mini'? Tak jak pisałem, wiek już odpowiedni i ząbki już nie te.
psiulka
Kontakt:

23 lipca 2006, 18:26

Bosch, Acana - to takie najpopularniejsze, ale mozna dodac tez bento kronen i inne :)
DamaKier
Kontakt:

24 lipca 2006, 00:12

Dużo karm ma wersję dla psów mniejszych, choćby Eukanuba. Nieduże granulki są też w Acanie. Ten Bosch też może byc niezły, ale z nim doświadczenia nie mam.

Pozdrawiam

Ania i koty
Marzena

25 lipca 2006, 16:10

Dzień dobry

Można by urozmaicić psiakowi dietę ,ale może przejść na inna firmę i na tych zmianach bazować:

http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=849

http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=143

wszystkie te karmy posiadają odpowiedniki w puszkach lub przestawić pieska na karmę dla seniorów skoro problemy się skończyły.

Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
ODPOWIEDZ
  • Informacje