frolic

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Teresa Rucińska

23 maja 2008, 20:52

Witam. Chciałam się Państwa zapytać, czy to prawda, że po karmie frolic psy chorują lub umierają od razu. Bo na innych forumach, i koleżanka mi opowiadała, że po chrupkach frolic psy umierają. Ale dużo osób kupuje frolic ( bo sama zauważyłam kiedy kupuję karmy ) a dziś moja sąsiadka powiedziała mi, że jej suczka bernandyn kupuje jej już to 15 lat ( czyli tyle ile suczka żyje ale też chappy,pedigree itd ) i jest w świetnej kondycji i zdrowa, jeszcze nigdy nie zachorowała.Dlatego proszę o posty bo będe miała raczej psa i bym chciała dla niego jak najlepiej. Ps.: Jeśli to nie problem, to napiszcie mi jeszcze jakie są dobre karmy ( no oprucz frolic ) z tych zwykłych np.: mr. dog.
goskaaa

23 maja 2008, 21:23

Pani Tereso, żadna karma dla psa kupiona w Hipermarkecie nie jest karmą dobrą i nadającą się do pełnego żywienia psa. Ma niewiele mięsa w składzie a reszta to odpady - skóry, pazury itd... Jednemu psu nic nie będzie a inny może to przypłacić zdrowiem. A swoją drogą jakby się czuła ta bernardynka gdyby karmiono ją lepszą karmą.

W sklepie krakvet ma Pani spory wybór karm od tych za 100zł za 15 kg, po takie 300 zł za 15 kg...
W zależności od możliwości finansowych, którejkolwiek karmy by Pani z oferty krakvet nie wybrała nie zrobi Pani psu krzywdy. ... Proszę szczególnie zwracać uwagę na skład karmy- żeby było określone jakie mięsko jest, żeby nie była konserwowana sztucznie itd itp ... w temacie najlepsza karma opisałam jak rozróznic dobrą karmę...
Z firm dostępnych w krakvet polecam: Nutra Nuggets, Nutra Gold, Bento Kronen, Best Choice, Brit, Brit Care, Arion, Acana, Belcando i Bewi Dog, Nutro Choice, Biomill, Profilum, Purina PRO PLAN, Orijen,a w ostateczności nawet Royal Canin czy Eukanuba, ale wymienione wcześniej karmy mają w większości lepsza (korzystniejszą) cenę i dobrą jakość.
Pozdrawiam, a półki z marketowymi karmami proszę omijać z daleka... to się może nadawać w przypadkach awaryjnych, czy też na np szkoleniu... chociaż ja jak już nic nie mam to wole psu podać ryż z marchewką ;)
Awatar użytkownika
Robert A.

23 maja 2008, 22:29

Nic dodać,nic ująć super to Gosia napisała cała prawda :)
elza

24 maja 2008, 08:14

Froliki nadaja sie na nagrody. Psy ponoc uwielbiaja. One mocno pachną.
Ale jako stała karma to tak sobie.
ODPOWIEDZ
  • Informacje