Odeszliście od tematu .
Co do Barfa i tym sposobie żywienia i wszystko co za tym idzie opisaliście pięknie już w oddzielnym temacie(BARF CZY SUCHA KARMA),nie może tak być na forum,że po każdym pytaniu o konkretną suchą karmę ludzie dostają odpowiedź o Barfie ,nie mam nic przeciwko karmienia tym sposobem,sam karmię 2 z 3 moich psów Barfem ,ale naprawdę nie róbcie z tego forum drugiego" Barfnego Świata" !.
GLS Dogs
A co sądzicie sucha karma + porcje rosołowe + dodatki ?
Jak tak słucham to przypomnieli mi się kumple z akademika co na żywność dla siebie wydawali 100 zł miesięcznie (zupki chińskie i te sprawy)
Jak tak słucham to przypomnieli mi się kumple z akademika co na żywność dla siebie wydawali 100 zł miesięcznie (zupki chińskie i te sprawy)
Nutra gold breeders to dobra karma. Dawkowanie jest małe ... ale wszystko zależy od psa. Merlin duży onek wcinał regularnie 500g karmy , taniej czy drogiej .
Mozesz dodawać porcje rosołowe , ochłapy różne , ale jako oddzielny posiłek , oczywiście pod warunkiem , że psina bedzie tolerować mix. Najlepiej podawać surowe, oczywiście jeżeli pies toleruje. WAŻNE! Porcje rosołowe mają kości ( chyba?) , więc nie podaje się gotowanych , chyba , że bez kości.
Mozesz dodawać porcje rosołowe , ochłapy różne , ale jako oddzielny posiłek , oczywiście pod warunkiem , że psina bedzie tolerować mix. Najlepiej podawać surowe, oczywiście jeżeli pies toleruje. WAŻNE! Porcje rosołowe mają kości ( chyba?) , więc nie podaje się gotowanych , chyba , że bez kości.
-
Tylko z podawaniem suchego i surowego/gotowanego jest jeden częsty problem... psy nie chcą jeść potem suchego.
Neya też nie je dawki na swoją wagę, je jej więcej, ale uważam, że można spróbować. Tylko cudu nie oczekujmy, 100 zł to mała kwota. Najwyżej przyjdzie zrezygnować z własnych przyjemności na koszt psa.
Porcja gotowana ma tyle mięsa na sobie, że może chi by się najadł. Jak surowa to trzeba pamiętać o odstępie między karmą, a surowym.
Sne, moje nie miały z tym problemu.
Porcja gotowana ma tyle mięsa na sobie, że może chi by się najadł. Jak surowa to trzeba pamiętać o odstępie między karmą, a surowym.
Sne, moje nie miały z tym problemu.
-
nie podałabym psu kości drobiowych, nawet surowych jeśli je suchą karmę.
-
no ale pies, który nauczony jest suche jak dostanie taki rarytas może go chapnąć dwa razy i połknąć w całości. żołądek przyzwyczajony do suchego przecież inaczej pracuje. skąd pewność, że całkowicie ''strawi'' kość w dużym kawałku?
-
Seiti, moja też nie miała. Ale ona jest żarta bardzo.
Nawet tu na forum jest pełno postów o tym, że pies już nei chce suchego i co zrobić.
Nawet tu na forum jest pełno postów o tym, że pies już nei chce suchego i co zrobić.
Ale mogę podawać surowe całe czy muszę je jakoś przemielić (za bardzo ochoty nie mam), z kością czy bez ?
Ja się teraz boję co to będzie, niedawno zainteresowałem się kwestią żywienia czworonogów i po tym jak karmiłem je tymi karmami dla psa i chlebem czy to nie będzie rewolucja dla żołądka (sucha karmę też w cholerę długo nie podawałem, bo właśnie miałem problemy, jak jej nie zalałem tłuszczem lub mlekiem, ale teraz będę nieugięty )
Ja się teraz boję co to będzie, niedawno zainteresowałem się kwestią żywienia czworonogów i po tym jak karmiłem je tymi karmami dla psa i chlebem czy to nie będzie rewolucja dla żołądka (sucha karmę też w cholerę długo nie podawałem, bo właśnie miałem problemy, jak jej nie zalałem tłuszczem lub mlekiem, ale teraz będę nieugięty )
Witam,
Ja skusiłam się na karmę GLS i nie żałuję. Cena 80zł za 20kg przy ilości 20% SUSZONEGO mięsa. Wcześniej również karmiłam Butcher'sem. Jedyna zmianam, którą zauważyłam to zwiększona ilość i częstotliwość robienia kup. Poza tym ładna sierść, standardowe spożycie wody itp. Ja jestem zadowolona, a przerabiałam już naprawdę najróżniejsze marki: ANF, Purinę Pro Plan, Dog Chow, Royala, Brita, Boscha, Ariona.
Ja skusiłam się na karmę GLS i nie żałuję. Cena 80zł za 20kg przy ilości 20% SUSZONEGO mięsa. Wcześniej również karmiłam Butcher'sem. Jedyna zmianam, którą zauważyłam to zwiększona ilość i częstotliwość robienia kup. Poza tym ładna sierść, standardowe spożycie wody itp. Ja jestem zadowolona, a przerabiałam już naprawdę najróżniejsze marki: ANF, Purinę Pro Plan, Dog Chow, Royala, Brita, Boscha, Ariona.
Skład nie jest taki zły.
Owszem będę miała sporo mięsa za 80zł, ale mój pies raczej nie będzie go konsumował przez ok. 4 miesiące
Owszem będę miała sporo mięsa za 80zł, ale mój pies raczej nie będzie go konsumował przez ok. 4 miesiące
-
Jeżeli worek trocin starcza mu na 4 miesiące - to 20 kg mięsa powinno starczyć tym bardziej
-
20 kg mięcha przy moim olbrzymie to są 2 miesiące. Wiec przy mniejszym i mniej aktywnym psie spokojnie wystarczy na 4 miesiące.
-
- Informacje
-