GLS Dogs
hmm - skład nie jest taki zły? hmm 20% mięsa 80% trocin? hmm czyli teoretycznie na 10 chrupek 2 są z mięsa 8 to trociny...i to ma być niezłe? no jeśli porównamy do karmy z jeszcze mniejszym udziałem mięsa niż te 20% to tak - w innym przypadku beznadzieja. No ale czegoż się można spodziewać po karmie która kosztuje 80zł za 20kg! Cóż jeśli kogoś nie stać to lepsze to niż chleb z mlekiem czy pasztetem.
-
Nie róbmy sobie jaj z pogrzebu 80 zł za 20 kg karmy to raczej kpina nie porządne jadło dla naszych piesów . Wychodzi 4 zł kg. A gdzie koszty produkcji, marża producenta, koszty transportu, marża dystrybutora, marża detalisty...Wychodzi na to że koszt kilograma to maks 1 zł żeby wszystkim się opłacało. No bo ile musi zarabiać producent, potem detalista żeby opłacało mu się sprzedawać tą karmę? Za 10-20 zł na worku to ciężko firmę utrzymać a tym bardziej zarobić
No tak, ale 20kg mięsa nie kosztuje 80zł. Jeszcze nie widziałam mięsa po 4zł.Snedronningen pisze:20 kg mięcha przy moim olbrzymie to są 2 miesiące. Wiec przy mniejszym i mniej aktywnym psie spokojnie wystarczy na 4 miesiące.
Poza tym zawartość suszonego mięsa >20% klasyfikuje tę karmę jako premium. Ja nie porównuję jej do Orijena mówiąc, że jest świetna. Uważam po prostu, że za te pieniądze to karma ok. Ilość mięsa na przyzwoitym poziomie, suplementacja itp też.
-
- Informacje
-