GMO w karmach dla psow.
No no no,ale sie temat spodobal
Wszyscy będziemy madrzejsi za kilkanascie lat,a teraz to mozemy tylko gdybac,i dobrze że jest prawo wyboru czy taka żywnosć czy taka.
Ata ja zawsze się z Toba zgadzałem,ale w tym przypadku zupelnie inne artykuly czytaliśmy
Ja czytalem o samych zlych stronach,a ty o dobrych więc pewnie znowu prawda lezy po środku,jak zawsze
Wszyscy będziemy madrzejsi za kilkanascie lat,a teraz to mozemy tylko gdybac,i dobrze że jest prawo wyboru czy taka żywnosć czy taka.
Ata ja zawsze się z Toba zgadzałem,ale w tym przypadku zupelnie inne artykuly czytaliśmy
Ja czytalem o samych zlych stronach,a ty o dobrych więc pewnie znowu prawda lezy po środku,jak zawsze
tak to już w naukach ścisłych jest - kilka grup naukowców zajmuję się jednym tematem, i każda przedstawia inne wyniki potwierdzone badaniami. Nie zawsze oczywiście, ale zdarza się. Czasem nauka, nauką a życie życiem. Teorie powstają i upadają i nikt nie jest doskonały.
-
Ale co do GMO, taka żywność czasami ma dobre efekty, sprawdza się to w biednych krajach, np. z ryżem, i wiele takich przykładów, parę miesięcy temu pisałam na ten temat pracę, niestety negatywnych było dla mnie więcej.
Liwia pisze: Borysku, wszystko ok ale nie do konca. Musimy przyjac jednak margines na efekt motyla - moze w tym wszystkim jest cos czego teraz nie umiemy zbadac lub zdefiniowac zagrozenia a co okaze sie duzym zagrozeniem za kilkanascie/kilkadziesiat lat.
Liwio, jak najbardziej się z Tobą zgadzam i biorę poprawkę na efekt motyla Ja nie jestem ślepo zapatrzony w GMO. Widzę wiele korzyści (które jak dla mnie - są ewidentnie zauważalne), ale też staram się dostrzegać minusy. Jak napisałem wcześniej - szacunek dla Natury i zdrowy rozsądek - to przede wszystkim.
Z drugiej strony jednak nie jesteśmy przecież w stanie przewidzieć wszystkich konsekwencji naszego postępowania w przyrodzie (zasada nieoznaczoności Heisenberga )...i nie dotyczy to tylko GMO ale i innych aspektów naszego życia...
-
- Informacje
-