Ja jestem za jednym sposobem zywienia generalnie, ale, w okresie treningów własnie, robienia rzeźby psu - do karmy zawsze idzie mięcho i suplementy.
ALe przede wszystkim pies musi byc przyzwyczajony do takiego jedzenia, to jest podstawa, wówczas zapewne obejdzie sie bez sensacji, aczkolwiek ja starym sposobem uwazam albo to albo to.
Gotowane z suchym ?
tzn suple nie jest bezposrednio na rzezbe, ale żeby nie popalic mięsni... hmb... niektórzy tez dodają do tego lkarnityne na spalenie zbednej tkanki, ja tego nie robie, wole z sucza wiecej polatac tez jest efekt. Ale wiesz rzeźba u pita wygląda troche inaczej nazywa się to wyżyłowaniem. Pies musi byc bez tkanki tłuszczowej z tzw suchą masą mięsniową... niektórzy troche przeginają w strone chudości ja wole takie lekko-atletyczneGIZIU pisze:gośka jakie suple stosujesz na rzeźbę jeżeli to nie tajemnica zawodowa
tu jeszcze bez specjalnej formy...
mieso mieso, najlepiej konina ale droga cholera... wiec daje wieprza, cielecine, jako ze moja alergiczka Kośc to dostaje do pożucia.Liwia pisze:Jeszcze jedno. I Ty Gosiu i Ty Giziu meiszacie suche z miesem. Czy pod haslem "mieso" rozumiecie stricte mieso czy kosci miesne, podroby tez?
ALe to miecho traktuje stricte jako budulec masy. Mozna dawac odżywki białkowe jak dla ludzi, ja nie uznaje tego.
No i pies sie musi nazapierniczac inaczej to sie otłusci i obciązy mu to nery
Gośka czułem po kościach że to będzie HMB - działa super, my też go dajemy, w karnityne nie wierzę ale HMB - mniam
Ile dajesz hmb na 10 kg/wagi
Liwia - ja daje drób(korpusy), wołowinkę, z podrobów serca kurze(czysty mięsień), wątrobę wołową(mało), choc są szkoły amerykańskie które w okresie treningowym daja dosyć sporo.
Liwia - ja daje drób(korpusy), wołowinkę, z podrobów serca kurze(czysty mięsień), wątrobę wołową(mało), choc są szkoły amerykańskie które w okresie treningowym daja dosyć sporo.
tej suce nie podawałam jeszcze. Dopiero na wiosne.GIZIU pisze:Gośka czułem po kościach że to będzie HMB - działa super, my też go dajemy, w karnityne nie wierzę ale HMB - mniam
Ale stosowałam ten preparat zawierający HMB z dolfosu, no to wg opakowania, wychodziło ok 10 g dziennie. Jednak przy młodej musze sie rozejrzec za czymś porządniejszym
No i oczywiscie jak duzo mięcha to trzeba pamietac o równowadze wapnia i fosforu, no i przy treningu dodatkowo dodatki na stawy
no właśnie - oni piszą o podwyższonej zawartości, a nie piszą ile tam tego jest - bo na pewno w 5 g preparatu nie ma 5 g HMB - jest to cenowo niemożliwe. Czuje, że większość to jakiś wypełniacz (nawet wiem jaki) dekstroza(cukier) która przy HMB jest nie potrzebny, raczej przy kreatynie - jest jej transporterem i poprawia wchłanianie.
Może ktoś wie ile jest w DR SEIDLA Dog-Vital - jest czystego HMB, bo jak mam 420 zł dać za 1,5 kg preparatu bez dokładnej znajomości składu.
Za taką kasę to zawaliłbym się hmb dla 5 psów na pół roku, a 1,5 kg dekstrozy kosztuje 27 zł.
Może ktoś wie ile jest w DR SEIDLA Dog-Vital - jest czystego HMB, bo jak mam 420 zł dać za 1,5 kg preparatu bez dokładnej znajomości składu.
Za taką kasę to zawaliłbym się hmb dla 5 psów na pół roku, a 1,5 kg dekstrozy kosztuje 27 zł.
ja po moich doswiadczeniach karmienia psa raz gotowanym a raz suchym doszlam do wniosku ze jednyk lepiej zdecydowac sie na jednen rodzaj karmienia.Wczesniej karmilam gotowanym i suchym,piesek mial co jakis czas biegunke,czasmi nie mial apetytu.Od miesiaca karmie go karma z saszetki,suchej karmy nie chcial jesc stad ten wybor.Mieszanie karmy to nie jest dobry pomysl.Chcialam pieskowi urozmaicic jedzenie,ale naprawde przy tym bylo wiecej klopotu.obecnie zjada ze smakiem 3 posilki dziennie plus smakolyki oczywiscie z umiarem.Dodaje takze witaminki.Chcialam zapytac czy musze go karmic caly czas ta sama
karma z szaszetki czy moge mu kupowac rozne rodzaje oczywiscie tej samej firmy.Np. sa te same saszetki tylko maja rozny rodzaj mieska.
karma z szaszetki czy moge mu kupowac rozne rodzaje oczywiscie tej samej firmy.Np. sa te same saszetki tylko maja rozny rodzaj mieska.
Witaj Goskaa: wprawdzie to forum zywienie, ale czy moglabys mi powiedziec ile godz. dziennie cwiczysz ze swoim psem i jak wyglada taki trening . Obejrzalam zdjecia i jestem pod duzym wrazeniem !
Ta suka to jeszcze szczeniak, nie ma roku. Z nią to narazie tylko rekreacyjnie- długie spacery, duzo biegania, teraz zaczeła troche high jump, - jeden spacer w ciagu dnia to około godziny, półtorej, w czasie którego non stop zapiernicza po piłke i z powrotem, no i kilka mniejszych. A budowe zawdzięcza głownie genom.Anonymous pisze:Witaj Goskaa: wprawdzie to forum zywienie, ale czy moglabys mi powiedziec ile godz. dziennie cwiczysz ze swoim psem i jak wyglada taki trening . Obejrzalam zdjecia i jestem pod duzym wrazeniem !
-
- Informacje
-