Czy istnieje mzolwiosc pozbycia sie gronkowca zlocistego z mleka?
Jesli tak to bardzo bym prosila o pomoc.
Gronkowiec
oczywiście jest takowa szansa wykonać posiew i zastosować terapie celowaną. Po kilkutygodniowej terapii wykonać posiew kontrolny. I najważniejsze pytanie czy nie posiada zwierze ognisk gronkowcowych na skórze
Czy moglby pan wyjasnic na czym mialaby polegac terapia celowana?
Nie piesek nie posiada ognisk na skorze.
Nie piesek nie posiada ognisk na skorze.
celowana czyli wprost w komorki gronkowca?
czy moglby pan opisac jakimi lekami stosuje sie takie terapie?
jak one wygladaja?
czy moglby pan opisac jakimi lekami stosuje sie takie terapie?
jak one wygladaja?
po wymazie uzyskuje Pni z labolatorium antybiotykogram i opierając się na nim stosuje się antybiotyk najbardziej bujczy na szczep gronkowca, który posiada pies. To jest terapia celowana
A jeżeli już po raz trzeci pies ma autoszczepionkę i po miesiącu przerwy po trzeciej znowu zaczyna się coś dziać na skórze ?????
Średni czas leczenia autoszczepionką to pół roku - czyli leczę psa już ponad 1,5 roku - czy można zrobić coś innego,lub spróbować czegoś całkiem nowego ?????
Średni czas leczenia autoszczepionką to pół roku - czyli leczę psa już ponad 1,5 roku - czy można zrobić coś innego,lub spróbować czegoś całkiem nowego ?????
muszę Panią zmartwić bedzie Pani zmagać sie z ta chorobą do końca zycia psa. W mojej bliskiej rodzinie też mam psa z gronkowcem i niestety musi z tym żyć. W wielu przypadkach gronkowiec jest nie do wyleczenia szczególnie na skórze, w uszach. Ludzie niektórzy też żyją np. latami z gronkowcem w gardle. Trzeba umieć sie z tym pogodzić i stosować regularnie profilaktyke a w stadiach wznowy leczenie. Doniesienia naukowe nt. autosczpionki mówia o ich skuteczności 40-65 (80) %.
A jaka jest profilaktyka leczenia gronkowca ????
Jeżeli chodzi o skórę,czy mam stosować jakieś specjalne kosmetyki - co zrobić aby gronkowiec tak szybko się nie namnażał ?
Jeżeli chodzi o skórę,czy mam stosować jakieś specjalne kosmetyki - co zrobić aby gronkowiec tak szybko się nie namnażał ?
szampony ikosmetyki odkażające np.http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=1504
ja walcze tym u psa, którego opisywałem
ja walcze tym u psa, którego opisywałem
A ja słyszałam o płynie do mycia MANUSAN dostępnym w aptece,podstawowym składnikiem jest diglukonian chlorheksydyny,też może być ?
tak
-
- Informacje
-