Witam dziś dla psa kupiłem karmę , miskę i kość prasowaną.W tym trwi problem że jak bierze karmę do ust to ją nie gryzie tak samo jak kość.Proszę o pomoc.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx - Karma Psa
Ma On 7tyg
Sorki za duże foty.
Gryzienie
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie ta dla rasy młodej
Pomijając już nie najlepszą jakość tej karmy (bardzo ważna jest jakość karmy w pierwszych miesiącach życia szczeniaka), nie piszesz na czym dokładnie polega problem, czy nie chce jej gryźć i połyka, czy wogóle nie chce jeść.
Takim maluchom zalecane jest moczenie karmy wodą na taką papkowatą konsystencję i dopiero stopniowe przestawianie na suchą postać karmy
Takim maluchom zalecane jest moczenie karmy wodą na taką papkowatą konsystencję i dopiero stopniowe przestawianie na suchą postać karmy
ja bym radziła najpierw karmic ryzem z kurczakiem i marchewka.. byc moze maly jeszcze nie potrafi dobrze gryzc. jesli juz masz karmę to po prostu namocz ją z 5-10minut w wodzie i podawaj psu moze wtedy zje. moja młoda tez na początku nie potrafiła zabrać się do suszu.
-
- Informacje
-