Ile gotowanego jedzenia je pies?
Hej wszystkim ! Nazywam się Kasia i mam psa w typie terriera ze schroniska, którego niedawno stamtąd wzięłam. waży około 6 kilogramów. Bardzo proszę o podpowiedzenia mi, ile powinnam dawać mu jedzenia - dostaje po trochu mięsa, jerzyn i ryżu - każdego po 1/3. Nie wiem, ile mu dać, aby nie był głody a z drugiej strony żeby nie przytył. Czy np. 60 gram mięsa (przed ugotwaniem), 60 gram ryżu (przed ugotowaniem) i 60 gram warzyw (przed ugotowaniem) będzie dla niego ok? oczywiście dodaję też sumplementy. pozdrawiam i proszę o odpowiedź na temat ilości podanej diety z góry dziękuję
-
to jest na cały dzień czy na posiłek?
-
mój pies jadł 2 x tyle, ale waży 30kg. tego ryżu na pewno za dużo, zwłaszcza jeżeli dodajesz jeszcze warzywa.
-
Moim zdaniem za mało mięsa. Dla małego psa orientacyjnie przyjmuje się 2 dkg mięsa na kilogram masy ciała dziennie.
Zwiększyłabym ilość mięsa kosztem ryżu. Przy takim systemie karmienia nie zapomnij o suplementowaniu wapnia.
Zwiększyłabym ilość mięsa kosztem ryżu. Przy takim systemie karmienia nie zapomnij o suplementowaniu wapnia.
-
- Informacje
-