Ilość karmy

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

SAYR
Posty:70
Rejestracja:10 listopada 2012, 07:41

24 listopada 2012, 22:26

Podaje jeszcze dwa razy w tygodniu biały ser i co drugi dzień zmielone skorupki od jajek. Mam zdjęcia, ale one są z przed tygodnia, jak zrobię nowe to tez pokażę
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Seiti
Posty:3112
Rejestracja:03 lutego 2011, 10:58
Lokalizacja:Łódź

24 listopada 2012, 22:36

Jest prześliczna. Dla jej dobra zmień jej karmę, proooszę...
isabelle30
Posty:3475
Rejestracja:12 listopada 2009, 20:36

24 listopada 2012, 22:41

Głęboki oddech weź! Już wyciągam łapy żeby pomiętosić. Przesłodka!!!! Nie pisałeś że to DON!
Więc mała uwaga - zacznij szczotkowanie już teraz. Jak pies dorośnie będzie potrzebne regularne szczotkowanie i pielęgnacja futra aby pies miał zdrową skórę. A od zdrowej skóry zależy bardzo wiele.
I widać że to będzie duuuże suczydło.
Biały ser oczywiście pełnotłusty a nie chudy twaróg? Wymieszaj z serem jajo surowe.... Dołóż jej jeszcze przynajmniej raz dziennie porcję tłustego mięsa - obrzynki wieprzowe, wołowe. Czekamy na więcej zdjęć. Jak ona ma na imię?
SAYR
Posty:70
Rejestracja:10 listopada 2012, 07:41

24 listopada 2012, 23:03

Wabi sie Sara, i co to DON? Po czym to poznajesz? Nie mogę się połapać z tymi waszymi skrótami. Jeśli chodzi o szczotkowanie to już to robię, ale jest trudno.
Seiti
Posty:3112
Rejestracja:03 lutego 2011, 10:58
Lokalizacja:Łódź

24 listopada 2012, 23:07

DON- długowłosy owczarek niemiecki :D Mają długą sierść i są większe od krótkowłosych.(tak patrzę na wielkość wg wzorca i niby powinna być taka sama, ale pamiętam z hodowli różnych że były one większe)
Zakochałam się w niej, jest słodziutka.
isabelle30
Posty:3475
Rejestracja:12 listopada 2009, 20:36

24 listopada 2012, 23:14

SAYR pisze:Wabi sie Sara, i co to DON? Po czym to poznajesz? Nie mogę się połapać z tymi waszymi skrótami. Jeśli chodzi o szczotkowanie to już to robię, ale jest trudno.
To bardzo dobrze. Dony mają bardzo piekne, gęste i długie futro. I tony podszerstka. A pies mieszający na dworze ma tego futra jeszcze więcej. Jak się to sfilcuje to mogiła. Musisz o to dbać bo sfilcowana sierść nie jest odporna na wilgoć, pod filcem robią się odparzenia bo skóra nie oddycha, lęgną się grzyby, świerzb, nużeniec, i potem dochodzą jeszcze powikłania bakteryjne.
Regularnie szczotkowana, dobrze karmiona będzie przepięknym psem. Szczególną starannością należy otoczyć kłaczki wokół uszu, na szyi, na udach, pod brzuchem - to miejsca szczególnie łatwo filcujące się.
Brutus ma dwie koleżanki DONki. Są przepiękne a zimą ich futro staje się niesamowite!
SAYR
Posty:70
Rejestracja:10 listopada 2012, 07:41

24 listopada 2012, 23:16

Seiti pisze:DON- długowłosy owczarek niemiecki :D Mają długą sierść i są większe od krótkowłosych.(tak patrzę na wielkość wg wzorca i niby powinna być taka sama, ale pamiętam z hodowli różnych że były one większe)
Zakochałam się w niej, jest słodziutka.
Bardzo się ciesze że wam się podoba, tylko żebym dał rade ją dobrze wychował.
SAYR
Posty:70
Rejestracja:10 listopada 2012, 07:41

25 listopada 2012, 09:46

isabelle30 pisze: Biały ser oczywiście pełnotłusty a nie chudy twaróg? Wymieszaj z serem jajo surowe....
Jak często podawać? Sory mogę sie powtarzać z pytaniami, ale już z tym jedzeniem mam mętlik w głowie, co podawać, a co nie. Jak uważacie ze ta karma jest słaba, to jaką polecacie?
isabelle30
Posty:3475
Rejestracja:12 listopada 2009, 20:36

25 listopada 2012, 11:08

Tu polecam poczytanie tematu "najlepsza karma" - Robert Ci pomoże dobrać odpowiedniego. W zakresie suchych karm nie jestem specem - mój pies jada surowe mięso z kością czyli Barf
SAYR
Posty:70
Rejestracja:10 listopada 2012, 07:41

25 listopada 2012, 11:31

To zdjęcia z dzisiejszego poranka. Czy podawanie zdjęć w tym temacie jest jest na miejscu, nie chcę być posądzany o bałagan na forum

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
isabelle30
Posty:3475
Rejestracja:12 listopada 2009, 20:36

25 listopada 2012, 11:46

Myślę, że zdjęcia są ok. To Twój temat. Poza tym mamy ocenić wagę i sylwetkę psa. Choć to raczej niemożliwe bo to taka puchata kulka. Ona jest taka słodka, że wogóle bym jej z kolan nie wypuszczała....Nie mogę się napatrzeć...
skrzeli
Posty:161
Rejestracja:24 września 2010, 12:56

25 listopada 2012, 12:26

SAYR pisze:
isabelle30 pisze: Biały ser oczywiście pełnotłusty a nie chudy twaróg? Wymieszaj z serem jajo surowe....
Jak często podawać? Sory mogę sie powtarzać z pytaniami, ale już z tym jedzeniem mam mętlik w głowie, co podawać, a co nie. Jak uważacie ze ta karma jest słaba, to jaką polecacie?
O dżizassss - mała jest boskaaaa :D
Ser z jajkiem można podawać spokojnie co drugi dzień w okresie intensywnego wzrostu.
Co do karmy to najlepiej wybrać taką, która zawiera jak najwięcej białka pochodzenia zwierzęcego.
Ja jestem niezmiennym fanem TOTW :
http://www.krakvet.pl/karmy-podzial-fir ... 5_378.html
isabelle30
Posty:3475
Rejestracja:12 listopada 2009, 20:36

25 listopada 2012, 12:29

Tak, takie dawkowanie będzie ok. Można też dodać do tego sera łyżkę miodu - wspaniale wpływa na odporność, oraz suszone żurawiny - bardzo dobrze pielęgnują układ moczowy.
barbarasz49
Posty:384
Rejestracja:09 lutego 2012, 13:50

25 listopada 2012, 14:29

Jest cudna,a jakie ma mądre oczy!!! Co do karm,jeżeli karmę którą jej podajesz je ze smakiem, dawaj dalej i nie sugeruj się radami. Niestety często bywa tak,że się zmieni na suchą karmę proponowaną przez kogoś jako najlepsza,a nasz ukochany pupil podejdzie do miski powącha i odejdzie nie ruszając ani jednej granulki. Ja to niestety przerabiałam i tylko pobliskie schronisko jest mi wdzięczne za przywożenie prawie pełnych worków karm i to jest ten plus niedopasowania karmy do gustu mojej suni.
Jeżeli w karmie jest brak jakiegoś istotnego składnika niezbędnego do prawidłowego rozwoju Twojej ślicznej Sary,zawsze możesz po konsultacji z weterynarzem podawać jej dodatkowo witaminy czy kwasy Omega 3 i 6.
isabelle30
Posty:3475
Rejestracja:12 listopada 2009, 20:36

25 listopada 2012, 14:45

Tak - do tej karmy nalezy także dodać dodatkowe białko zwierzęce, tłuszcz, masę mikro i makro elementów, witamin. Cały worek suplementów.
Dlaczego to robisz?
ODPOWIEDZ
  • Informacje
  • Kto jest online

    Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 63 gości