Ilość karmy
-
Ja pisząc o karmie Brit myślałam właśnie o Brit Care Junior Lamm,ona jest hypoalergiczna.Pomyliłam nazwę sorry ,ale tych karm jest na rynku tyle,że człowiek może dostać zawrotu głowy.
Czy podana na opakowaniu dawka odnosi się do wagi docelowej psa?SAYR- U Twojego psa zacząłbym od ochrony stawów i z tańszych przyzwoitych preparatów może byc Dolfos Arthro Ha lub Dolfos Arthrofos .
Gdybyś kupił Dolfos Arthrofos forte(proszek)to mógłbys zrezygnowac z dodatkowych suplementów biorąc pod uwagę,ze bedziesz karmił lepszej jakości karmą niż Purina Dog Chow.
Jak długo się podaje ten preparat? I czym się różnią tabletki od proszku?Robert A. pisze:W przypadku preparatów na stawy dawki podane sa na aktualną wagę psów.
Dawno już miałem się zapytać o pewną rzecz, ale jak dotąd nie miałem styczności z witaminami i lekarstwami, więc pewne nazwy są dla mnie obce, więc co to są suplementy?
-
Suplementy na poprawę funkcjonowania stawów podaje się całe życie psa.
Suplementy to dodatki żywieniowe, nie są to lekarstwa bo niczego nie leczą - one tylko wyrównują braki wynikające z niedoborów różnych substancji w diecie. Dokładnie tak samo jak suplementy dla ludzi. Oczywiście najlepiej działają suplementy naturalne - zawsze to co naturalne lepiej się wchłania, lepiej jest przyswajalne, bardziej wydajniej działa.
Są psy które łykają tabletki jak cukierki, a są takie którym trzeba przemycać witaminki w pokarmie - wtedy lepsza jest forma sproszkowana.
Moim zdaniem lepsze są zawsze tabletki bo mają sciśle określoną ilość tego co zawierają. Zawsze w razie potrzeby można taką tabletkę pokruszyć. Preparaty w formie proszku trudniej jest precyzyjnie dawkować bo łyzeczka łyżeczce nierówna, dla jednego dany czubek będzie średni, dla innego wysoki itd.
Suplementy to dodatki żywieniowe, nie są to lekarstwa bo niczego nie leczą - one tylko wyrównują braki wynikające z niedoborów różnych substancji w diecie. Dokładnie tak samo jak suplementy dla ludzi. Oczywiście najlepiej działają suplementy naturalne - zawsze to co naturalne lepiej się wchłania, lepiej jest przyswajalne, bardziej wydajniej działa.
Są psy które łykają tabletki jak cukierki, a są takie którym trzeba przemycać witaminki w pokarmie - wtedy lepsza jest forma sproszkowana.
Moim zdaniem lepsze są zawsze tabletki bo mają sciśle określoną ilość tego co zawierają. Zawsze w razie potrzeby można taką tabletkę pokruszyć. Preparaty w formie proszku trudniej jest precyzyjnie dawkować bo łyzeczka łyżeczce nierówna, dla jednego dany czubek będzie średni, dla innego wysoki itd.
-
Się zgadzam; co naturalne to naturalne i takie też suplementy na stawy i my używamy z powodzeniemisabelle30 pisze:Suplementy na poprawę funkcjonowania stawów podaje się całe życie psa.
Co do odmierzania porcji suplementów to my mamy taką małą wagę jubilerską. Na aligrze 20 zł więc nie jest to jakis wielki wydatek a przydaję się nie tylko do odmierzania porcji suplementów ale i w powszechnym uzyciu w kuchni
Poczytałem troszkę o tym Dolfos Arthrofos i to jest środek na leczenie stawów, czy się nadaje do zapobiegania chorobom stawów?SAYR- U Twojego psa zacząłbym od ochrony stawów i z tańszych przyzwoitych preparatów może byc Dolfos Arthro Ha lub Dolfos Arthrofos .
Gdybyś kupił Dolfos Arthrofos forte(proszek)to mógłbys zrezygnowac z dodatkowych suplementów biorąc pod uwagę,ze bedziesz karmił lepszej jakości karmą niż Purina Dog Chow.
-
Do leczenia służą lekarstwa. Ten ww jest suplementem diety, nie lekarstwem. Psu z pełnoobjawową dysplazją nie pomoże. Natomiast profilaktycznie nadaje się bardzo dobrze. Choć ja uważam że znacznie lepiej nadaje się do tego mączka z nowozelandzkiego małża zielonego
-
Podobnego zdania jestem i używam GelenkKraft - suplement na stawy z ekstraktem z muszli małża perna canaliculus. Do tego w składzie dużo naturalnej wit C, olejki, zioła - sama natura
-
Najadła się....w końcu najadła się czymś sycącym, odpowiednim.
Brawo za odwagę!
Brawo za odwagę!
-
- Informacje
-