Jaka karma dla Bernardyna ?????

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

MaxKr

29 kwietnia 2008, 20:23

Posiadam 3,5 letniego bernardyna krótkowłosego, do tej pory otrzymywał
puszkę z makaronem lub ryżem z warzywami. Po ostatnim nieżycie
żołądka, lekarz zalecił mi zmianę żywienia na suchą karmę np. firmy
Eukanuba. Niestety nie znam się na tym, dlatego mam prośbę o pomoc
i radę. Jaką karmę mam kupić i ile kg,aby starczała mu na miesiąc,
w jakiej ilości podawać (waży 50 kg) i ile razy dziennie.....
Na opakowaniu widziałem że na 50 kg porcja 355, nie wiem czy dobrze
rozumiem ale chodzi chyba o 355 gr ???

pozdrawiam
goskaaa

29 kwietnia 2008, 20:51

Zależy oczywiście od karmy jakie która ma dawkowanie, ale tak to np 355 to są gramy i jest to porcja na dobę.
Ja bym napewno nie wybrała eukanuby- ja nie wiem co ci weterynarze mają z tą marką ... jest dużo innych lepszych karm: Biomill, Nutro Choice, Nutra Gold, Bento Kronen, Orijen, Taste of the Wilde itd itp
Ty musisz szukać karmy dla ras dużych, i patrzeć czy ma w składzie zawartośc suplementu na stawy czyli chonodroityny i glukozaminy, choć przy tak dużym psie i tak bym coś podawała dodatkowo na stawy.
Angelika&NANETTE

01 maja 2008, 12:04

Moim zdaniem dorosły bernardyn powinien ważyć co najmniej 15 kg.więcej!!!
Jeśli chodzi o karmę, to kup na pewno dla psów powyżej 50 kg. W niej są witaminy i mienerały odpowiednie dla Twojego psa. Co do dawkowania-to jest ona napisane na karmie. :D
Angelika&NANETTE

01 maja 2008, 12:06

Moim zdaniem dorosły bernardyn powinien ważyć co najmniej 15 kg.więcej!!!
Jeśli chodzi o karmę, to kup na pewno dla psów powyżej 50 kg. W niej są witaminy i mienerały odpowiednie dla Twojego psa. Co do dawkowania-to jest ona napisane na karmie. :D I karmy w puszcze są raczej uzupełnieniem suchych karm. I nie polecam stosowania ich jako stałe pożywienie.
ODPOWIEDZ
  • Informacje