Witam,
Jestem nowa i nie wiem czy wątek o zębach już się pojawił. Mam pytanie: jaką karmą karmić psy gdy mają problemy z kamieniem nazębnym. Moje psiaki jedzą już od 2 lat Joserę. Widzę, że po tej karmie strasznie narasta im kamień na zębach, pomimo mycia, kostek itp. Czy jest jakaś karma, która rozpuszcza kamień nazębny? Czytałam w ostatnim "Cztery łapy", że taka karma powinna zawierać biofilm ale ja nie mogę znaleźć takiej karmy? Może ktoś ma jakiś pomysł na jaką karmę zmienić? Dzięki, Marta
jaka karma dla ochrony zębów
-
raczej wątpię, żeby to była wina karmy. co jeszcze psy jedzą?
Marcel jest taka karma ja Trovet Dental.
Dieta weterynaryjna
TROVET Dental jest specjalną dietą opracowaną w celu zmniejszenia powstawania kamienia nazębnego i zapobiegania paradontozie oraz nieprzyjemnemu zapachowi z jamy ustnej u psów. Dzięki specjalnej budowie granulki pokarmu TROVET Dental, zęby przenikają głęboko do jej wnętrza co powoduje ich czyszczenie i zapobiega odkładaniu się kamienia nazębnego. Dodatkowe składniki w pokarmie przyczyniają się do czystego i zdrowego uzębienia dzięki ich chemicznym i przeciwbakteryjnym właściwościom.
Dieta weterynaryjna
TROVET Dental jest specjalną dietą opracowaną w celu zmniejszenia powstawania kamienia nazębnego i zapobiegania paradontozie oraz nieprzyjemnemu zapachowi z jamy ustnej u psów. Dzięki specjalnej budowie granulki pokarmu TROVET Dental, zęby przenikają głęboko do jej wnętrza co powoduje ich czyszczenie i zapobiega odkładaniu się kamienia nazębnego. Dodatkowe składniki w pokarmie przyczyniają się do czystego i zdrowego uzębienia dzięki ich chemicznym i przeciwbakteryjnym właściwościom.
-
Może akurat nie karma. Mój pies np. stosuje Pedigree Dentastix
Nie polecaj badziewia !cairn terierek pisze:Może akurat nie karma. Mój pies np. stosuje Pedigree Dentastix
-
- Informacje
-