Jaka karma do stacjonarnego sklepu zoologicznego

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

aga33

20 listopada 2012, 14:07

Witam Mam dylemat jakie karmy wybrać do stacjonarnego sklepu. Jest czas do namysłu więc postanowiłam skorzystać z podpowiedzi internautów. W zamyśle chce karmy holistyczne i bez zbóż lub z małą zawarością. Ma to być sklep Eko. Nie wiem czy do dobry pomysł bo zazwyczaj w takich sklepach kupuje sie co najtansze i zwykle badziew ale sprobuję:)

Myślałam o Platinum Natural , Natural Dog Food , TOTW , Markus-Muhle , Nutro Choice Adult Mini z jagnięciną (ze wzgledu na małe granulki dla psów mini) , no i zastanawia mnie ten Purizon i Lupo Natural (canis natural).

Jeśli macie swoje spostrzezenia do tych karm lub wybralibyscie inne karmy to piszcie.

I drugi dylemat jakie karmy dla kota? w zamyśle TOTW, porta21 i Animonda.
barbarasz49

21 listopada 2012, 11:36

Co do Marcus Muhle to byłby strzał w dziesiątkę,bo większości psów smakuje nawet tym najbardziej kapryśnym.Poza tym jest dostępna w niewielu sklepach internetowych,ja znam tylko dwa. Co do innych karm to trudno doradzić bo prawie każdy pies ma inne poczucie smaku.Nie radziłabym wprowadzania do Twojego sklepu asortymentu,który jest dostępny w każdym sklepie i przeważnie nie są to karmy wysokiej jakości,może poza orijen i acaną. Najlepiej poszukaj w internecie tam jest masę propozycji karm odpowiednich dla sklepu EKO.
barbarasz49

21 listopada 2012, 11:37

Przepraszam miałam napisać że karma MM, NIE jest dostępna w wielu sklepach.
Gość

21 listopada 2012, 16:05

Wątpię żeby pomysł wypalił . W sklepach ludzie kupują karmę najtańszą typu Chappi ! Są to właściciele psów , którzy zupełnie nie znają się na karmach i patrzą , żeby było najtaniej . Komu zależy na dobrej karmie , to zamawia przez internet - jest taniej , dostawa do domu i to najczęściej darmowa . A jeszcze do tego , jeśli ten sklep będzie znajdował się w niewielkim mieście - to zupełna klapa .
barbarasz49

22 listopada 2012, 12:00

Chyba masz rację, sklepy internetowe i ich promocje to duża konkurencja dla małych sklepów zoologicznych.
aga33

25 listopada 2012, 11:31

ale u nas w jednym zoologu w którym mozna cokolwiek wybrać nie ma najtanszych karm tylko royal i teraz wprowadził Fitmina przedtem był PPP..
ODPOWIEDZ
  • Informacje