Jaka karma jest najlepsza dla psa chorego na dysplazję?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Diegula

21 lipca 2007, 13:37

Witam.
Mój pies ma teraz dokładnie 16 miesięcy i nadal dostaje Bewi Dog Junior, ale chyba już czas najwyższy zmienić karmę dla psów dorosłych.
No i mam takie pytanie jaka karma byłaby najlepsze biorąc pod uwagę fakt że jest po operacji na dysplazję(więc musi trzymać smukłą sylwetkę) i że to labrador.
Awatar użytkownika
Robert A.

21 lipca 2007, 15:53

BEWI DOG nie ma ochrony stawów w nawet najmniejszym stopniu,już dawno powinieneś zmienić na coś z ochroną pomijając już,że pies pewnie dostaje preparaty łagodzące dysplazję.[/url]
Diegula

22 lipca 2007, 17:41

My kupowaliśmy psiaka z dobrej hodowli która karmi swoje psiaki tą karmą i to oni nam ją polecili -jako tanią i bardzo dobrą!
Dodatkowo dostaje Canifiton Forte albo Altroflex.
A teraz jest po 3 zastrzyku Cartrofenu.
No to chyba teraz kupimy jedna z trzech poleconych karm przez Owczarza.
Dzięki za radę :wink:
Diegula

31 lipca 2007, 19:27

Prosze doradzcie teraz która karma jest lepsza z tych :
Ekanumba Specjal Care Sensitive
czy Canin Royal Osted&Diget
Bo sama nie wiem którą wybrać :roll:
goskaa

31 lipca 2007, 21:31

sprobuj eukanuby. Tak jak nie uznaje tej marki w normalnych karmach tak uwazam ze diety weterynaryjne mają świetne, ale royal tez ma dobre.
Poprostu zobacz którą pies bedzie chętniej jadł.
Podawaj mu preparaty z glukozaminą i chonodroityną (arthroflex, arthroscan, godny polecenia jest tez taki z firmy dolfos) i utrzymuj sylwetkę psa na granicy chudości im mnie zbednej wagi tym lepiej... niech nie skacze, spritny za piłeczką tez raczej odpadają, zato spacery jak najbardziej, musi sie ruszac ale nie forsowac. i super by było jakby mógl jak najwięcej pływac.
OWCZARZ

31 lipca 2007, 21:53

Diegula-wysłałem CI wiadomosc na priv która lepsza, gdyż teraz kręci się tu jeden użytkownik który odrazu atakuje czyjeś opinie, a ja mam już dość się z nim kłocić:)
Diegula

31 lipca 2007, 22:12

Wiadomość dostałam. Bardzo dziękuję .
Awatar użytkownika
patrilla

01 sierpnia 2007, 14:48

OWCZARZ olej go prosze ja z przyjemnością czytam Twoje posty ... a inne osoby też mogą sie czegoś dowiedzieć ...
OWCZARZ

01 sierpnia 2007, 15:06

Ok. Zastosuje sie do rady.:)Patrilla :)
tayekuna

01 sierpnia 2007, 19:51

Tą osobe o której tu mówimy bardzo mi przypomina osoba usunieta kilka miesiecy temu z forum mopsów. Ten gość nie dał nam spokojnie dyskutować wiec proszę nie zwracajmy na niego uwagi to sie wyniesie...Nie może nam przeszkadzać w dyskusjach nas interesujących pozdrawiam!!!!!
goskaaa

01 sierpnia 2007, 21:55

patrilla pisze:OWCZARZ olej go prosze ja z przyjemnością czytam Twoje posty ... a inne osoby też mogą sie czegoś dowiedzieć ...
ja tez z przyjemnością czytam opinie Owczarza, w dodatku mam często podobne zdanie na temat konkretnych karm...
a wracając do tych dwóch gigantów... to ja nie jestem zwolennikiem ani jednego ani drugiego... ja bym dała jakąkolwiek inną dobrą karmę z duzą dawką glukozaminy i dokupiła pożadny preparat ... :)
OWCZARZ

01 sierpnia 2007, 23:10

Jeśli karma z dużą dawką glukozaminy to nie ma potrzeby jeszcze preparatu zawierającego składniki na stawy bo można przedobrzyc.

CHS ma 1200 mg glukozaminy i 250 mg chondroityny na kg. Bardzo dobra jakosciowo jest również Eagle Pack w wersji z rybą.
Diegula

02 sierpnia 2007, 22:30

Dzisiaj dotarła już do mnie Ekanumba. :lol:
Do tej pory jadł Bewi Doga ale dostawał też albo Canifiton Forte albo altroflex .
I obecnie też dostaje Altroflex.
Staramy sie aby nie robił gwałtownych ruchów, no i dietka też jest.
Nie pozwalamy mu wogule bawić sie z psami jednak w domu czasem pogoni swoich kocich współlokatorów,no i niestety nauczony jest od malenkości wskakiwania na łóżka, a wiem że to nie dobrze,ale trudno bardzo go tego odłuczyć.
Z pływaniem nie ma problemu bo stawy są pod blokiem a on uwielbia wodę! :wink:
Niestety ale chyba jednak czeka go kolejna operacja tej samej łapy ponieważ coś mu pstryka i nawet Cartoven nie pomógł. :cry:
Owczarzu nie przejmuj się i pisz na forum bo dużo osób pewnie czyta twoje opinie itd!
Dzięki jeszcze raz za rady! :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje