wITAM!
Mam pytanie,posiadam dwie suczki ktore ukonczyly 15 miesiac zycia.
Zastanawiam sie czy moge przejsc z karmy JUNIOR na ADULT?Suczki sa hodowlane a karma adult jest ubozsza w skladzie ,mam watpliwosci co jest dla nich lepsze proosze o pompc.
pozdrawiam blazej
jaka kaRMA
Zalezy jakiej rasy są twoje suczki. Generalnie psy ras małych i srednich karmimy karmą dla szczeniąt do ukonczenia roku, ras olbrzymich do dwoch lat, dużych tak mniej więcej do 1,5roku.
Ale to wszystko w zasadzie zalezy od rasy i predyspozycji psa np do tycia (wtedy trzeba wczesniej zmienic tak wysokokaloryczną karmę na mniej kaloryczną). A poza zwyklymi Adult są jeszcze karmy dla psow wystawowych, pracujących, o zwiększonej aktywności. Zawsze mozna wybrać cos optymalnego o satysfakcjonującej nas zawartości białka i tłuszczu. To tak w mega skrócie
Ale to wszystko w zasadzie zalezy od rasy i predyspozycji psa np do tycia (wtedy trzeba wczesniej zmienic tak wysokokaloryczną karmę na mniej kaloryczną). A poza zwyklymi Adult są jeszcze karmy dla psow wystawowych, pracujących, o zwiększonej aktywności. Zawsze mozna wybrać cos optymalnego o satysfakcjonującej nas zawartości białka i tłuszczu. To tak w mega skrócie
Myślę, że już czas przejść na karmę typu Adult.
Ja też uważam, że zdecydowanie adult, suczki nie są duże także już najwyższy czas skończyć z karmą junior
-
- Informacje
-