Jakie karmy są tak zbilansowane?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

25 lutego 2006, 14:00

Witam. Jakie karmy są tak zbilansowane, że nie trzeba podawać dodatkowych witamin? Karmię Royal Canin lub Eukanubą ale myślę nad zmianą karmy i zależy mi aby była to karma jaknajlepszej jakoście do, której nie trzeba podawać witaminek? Z góry dziękuję za pomoc.
asher

01 marca 2006, 04:28

A o jakiego psa chodzi?

Ja mam dwa dorosłe "owczarki poniemieckie", zasadniczo karmię Acaną, ale okazjonalnie dostawały też Pro Plan, PROFormance, Bento Kronen i nigdy nie dostawały dodatkowych witamin. Przyswajają, wyglądają, i czują się świetnie :)
Czasem wrzucę im do miski jogurt naturalny, biały ser, jajko na miękko, rybkę, glutek z siemienia lnianego, czasem poleję karmą olejem. Ale naprawdę nie często. I to wsio ;)
Marzena

02 marca 2006, 10:49

Dzień dobry

Do karm z najwyzszej półki należą hills ,eagle , best choise ,mastery ,bento kronen ,nutro choise jednak jeśli chodzi o witaminki to wszysko zależy od pieska jak przyswaja i w jakim okresie życia jest ( czy szczeniak czy staruszek ,czy linieje itd)

Dziekuje
POzdrawiam
Marzena Machnik
Gość

02 marca 2006, 15:59

Witam. Właściwie to mam cztery sunie ras jamnik długowłosy miniaturowy i króliczy. Trzy są starsze 11 , 17 i 26 msc. i jedno szczenię 3 msc. Teraz zastanawiam się nad Biomillem lub Nutro Choice, którą z tych karm by Pani polecała? Do karmy dodaję suczką olej lnieny, olej z pestek winogron oraz Beaphar Algolith aby miały ładną sierść. Słyszałam również, że można pieskom podawać "sparzone" drożdże ponieważ zawierają dużo biotyny... :roll: Czy to prawda, można dawać drożdże?
DamaKier
Kontakt:

05 marca 2006, 17:41

Ja wybrałabym Biomill, wg mnie to najlepsza z dostępnych na rynku karm
Marzena

06 marca 2006, 11:54

Dzień dobry

Obydwie są tej samej jakości karma biomil jednak jest bardziej znana ,nie trzeba dodawac do nich żadnych witamin ,mozna podawać drożdże sparzone ,ale nie ma takiej potrzeby ja bym podawała jedynie olej .

Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Gość

06 marca 2006, 13:15

Rozumiem, że jak są tej samej jakości to do Nutro Choice też nie trzeba podawać witamin? Czy są to karmy porównywalne do Royal Canin i Eukanuby?
Marzena

06 marca 2006, 14:05

Witam

Tak do nutro równiez nie trzeba podawać witamin są tej samej jakości co royal i eukanuba.

Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Gość

06 marca 2006, 18:29

Dziękuję za odpowiedź. Narazie kończy mam jeszcze Royala ale pomyślę nad Biomillem. :lol: Mam nadzieję, że bedzie psiakom służyć.
Gość

07 marca 2006, 07:12

Przeglądałam karmy w Waszej ofercie i chciałam się jeszcze zapytać czy Hills jest karmą podobnej jakoście do Biomilla i Nutro Choice? Na, którą z tych karm by się Pani zdecydwała na moim miejscu?
Marzena

08 marca 2006, 10:32

Dzień dobry

Wszystkie wymienione wyżej karmy są z najwyższej półki każdą znich można podawać jako jedną lub podawać zamiennie (jak ja).

Dziekuje
POzdrawiam
Marzena Machnik
Gość

08 marca 2006, 11:03

Dziękuję Pani za odpowiedź. W takim razie zacznę "experymentować" od Biomilla i wypróbuję te karmy. Nich sunie same wybiorą, która będzie im najlepiej smakować.
ODPOWIEDZ
  • Informacje