Jakie warzywa dla psa

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

misiowa

05 sierpnia 2009, 21:26

Jakie są pozyteczne, wartosciowe, niezbedne, wreszcie, lubiane przez czworonoga. Surowe czy gotowane?
Awatar użytkownika
Sissy

06 sierpnia 2009, 07:31

I surowe, i gotowane.
Takie przynajmniej jada mój pies.
W większość gustuje w marchewce-jeśli do pochrupania-to surowa,jeśli mieszana z czymś(np. ryżem)-to gotowana.
misiowa

10 sierpnia 2009, 17:27

Wydaje się,że mój pies nie lubi żadnych warzyw.Jak to zmienić?
goskaaa

10 sierpnia 2009, 17:51

misiowa pisze:Wydaje się,że mój pies nie lubi żadnych warzyw.Jak to zmienić?
Zmiksuj mu na papkę, dodaj oleju i wymieszaj ze zmielonym mięskiem.
Większość warzyw można psu podawać, a nawet i owoce: np brokuły, kalafior, szpinak, buraczki, kapusta, kapusta pekińska, marchewka, seler, pietruszka, kabaczek, cukinia, ogórki, pomidory, banany, pomarańcze, gruszki, jabłka, nie powinno się dawać cebuli, winogron...
Awatar użytkownika
Sissy

10 sierpnia 2009, 21:06

Jeśli pies nie lubi warzyw, spróbuj na początek ugotować mu ryż,marchewkę i trochę kurczaka. Razem rozmieszać i podawać psu jako papkę.
Wroxy

25 sierpnia 2009, 12:37

Miałem podobną sytuację. Ryż + kurczak + warzywa i udało się. Marchewkę chrupie surową aż miło :)
Gość

25 sierpnia 2009, 15:57

A jakie proporcje warzyw w stosunku do karmy suchej. Ja niestety mam sytuację, ze muszę oszukiwać moją sunię, która ciagle by jadła. Obecnie jest na RC mobility support (dla psów z problemami stawowymi) i zalecana porcja (340 gr) nie wchodzi w grę - tyje. Mimo zmniejszenia porcji i tak utyła. Postanowiłam jej jeszcze zmniejszyć i wprowadzić warzywa gotowane, tylko zastanawiam się ile ich mogę dać, bo brzuch musi być napchany :D - wtedy sunia najedzona i karma spełniać swoje zadanie. Niestety nie mogę pozwolić sobie na to, aby miała trochę nadwagi, bo łapy siadają :( i siądą jeszcze bardziej. Zastanawiałam się też nad połączeniem RC obesiti (na niej mi ślicznie schudła) z obecną, ale nie wiem, czy tak mogę. Poradźcie coś, bo sama już nie wiem, jak pokonać wagę i utrzymać łapki.
ODPOWIEDZ
  • Informacje