Jakie warzywa dla psa
Zmiksuj mu na papkę, dodaj oleju i wymieszaj ze zmielonym mięskiem.misiowa pisze:Wydaje się,że mój pies nie lubi żadnych warzyw.Jak to zmienić?
Większość warzyw można psu podawać, a nawet i owoce: np brokuły, kalafior, szpinak, buraczki, kapusta, kapusta pekińska, marchewka, seler, pietruszka, kabaczek, cukinia, ogórki, pomidory, banany, pomarańcze, gruszki, jabłka, nie powinno się dawać cebuli, winogron...
A jakie proporcje warzyw w stosunku do karmy suchej. Ja niestety mam sytuację, ze muszę oszukiwać moją sunię, która ciagle by jadła. Obecnie jest na RC mobility support (dla psów z problemami stawowymi) i zalecana porcja (340 gr) nie wchodzi w grę - tyje. Mimo zmniejszenia porcji i tak utyła. Postanowiłam jej jeszcze zmniejszyć i wprowadzić warzywa gotowane, tylko zastanawiam się ile ich mogę dać, bo brzuch musi być napchany - wtedy sunia najedzona i karma spełniać swoje zadanie. Niestety nie mogę pozwolić sobie na to, aby miała trochę nadwagi, bo łapy siadają i siądą jeszcze bardziej. Zastanawiałam się też nad połączeniem RC obesiti (na niej mi ślicznie schudła) z obecną, ale nie wiem, czy tak mogę. Poradźcie coś, bo sama już nie wiem, jak pokonać wagę i utrzymać łapki.