Mam Husky 5-mc jadł do tej pory ROYAL CANIN SPECIAL CLUB A.GR i zabrakło żona kupiła taką karmę CANAILLOU i ku mojemu zaskoczenie pies poraz pierwaszy je ją bez żadnych dodatków. ROYAL zawsze mu musiałem mieszać z puszką bo inaczej nie jadł.
CANAILLOU skład:
zboża 44%
mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego 29% (min. 5% drubiu)
produkty pochodzenia roślinnego 19% (w tym warzwa)
oleje i tłuszcze 5,5%
substancje mineralne 1,5%
premix witaminowy 1%
zawiera dodatki dopuszczone przez UE:
barwniki i przeciwutleniacze.
Zawartość składników pokarmowych (typowa analiza)
białko ogólne 24%
oleje i tłuszcz suruwy 10%
włókno surowe 3%
popiół surowy 8%
wilgotność 10%
miedz (uwolniony siarczan miedzi) 12mg/kg
selen 0,2 mg/kg
Witaminy
wit. A 8000 j.m./kg
wit. D3 800 j.m./kg
wit. E (alfatokoferol) 65 mg/kg
wit. B1 3mg/kg
wit. B2 4mg/kg
Wartość energetyczna 14,3 MJ/kg
Produkcja CZECHY
Karma CANAILLON co o tym sądzicie
Bardzo słaba karma- nie polecam. Na pierwszym miejscu zboża, a to nie najlepiej. Mięsa tylko min. 5%.
Do tego barwniki. Raczej zrezygnuj.
Do tego barwniki. Raczej zrezygnuj.
Dlatego iż karmy takie słabej jakości mają dodane sustancje sztuczne, które wzmacniają smakowitośc karmy, natomiast tamte wymienione przez Ciebie, to dobre karmy bez takich niepotrzebnych dodatków
A może to jest tak jak z hamburgerami i frytkami u McDonalda? Niektóre dzieciaki jadłyby non stop, a zdrowe to nie jest. Choć ja od czasu do czasu lubię:). Pozdrawiam Ciapka. Gosia
Ależ oczywiscie ze znajdziesz lepsze karmy niz Royal, który ma tylko w Polsce taka super opinie, natomiast karma ta jest pozycjonowana w Europie jako karma średniej jakości.
Wystarczy poczytać fachowe zachodnie fora, a nie tylko opierać się na naszych polskich.
Jeśli jesteś ciekaw lepszych karm od Royalka w przyblizonej cenie, chętnie podpowiem na pw.
Wystarczy poczytać fachowe zachodnie fora, a nie tylko opierać się na naszych polskich.
Jeśli jesteś ciekaw lepszych karm od Royalka w przyblizonej cenie, chętnie podpowiem na pw.
-
- Informacje
-