Kupiłam 4 miesięczną suczke bokserkę , na imię ma doda . Chciałabym ja karmić karmą suchą . Suczka została wzieta z gospodarstwa rolnego, była zapchlona i zarobaczona. Jest z nami już drugi tydzień . Chciałabym się dowiedzieć czy karma PURINA dla szczeniaków jest dla niej odpowiednia (jest na moim poziomie cenowym). Czy należy kupić karmę dla ras dużych czy średnich. Obecnie doda waży 16 kg. Została odrobaczona (2 razy) i zaszczepiona na choroby wczesnegochowu oraz wściekliznę. Chciałabym sie dowiedzieć też coś więcej o sterylizacji , czy nie ma niepożądanych skutków, dziękuję
Joanna
Karma dla 4 miesięcznego bokserka
Dzień dobry
Myslę ,że jest to karma całkiem przyzwoita w jej przypadku najlepsza będzie wersja dla duzych ras lub puppy lamb&rice jeśli chodzi o sterylizację to myślę, że tu wypowie się lekarz weterynarii .
Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Myslę ,że jest to karma całkiem przyzwoita w jej przypadku najlepsza będzie wersja dla duzych ras lub puppy lamb&rice jeśli chodzi o sterylizację to myślę, że tu wypowie się lekarz weterynarii .
Dziękuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Nieporządane skutki? Jest kilka objawów nieporządanych :
1. Większa tendencja do tycia.
2. Bardziej spolegliwy charakter i bardziej stateczny.
3. Brak możliwości rozmnożenia.
4. Bardzo rzadko nietrzymanie moczu - popuszczanie moczu.
Ale jeśli patrzyć na te 4 pukty to 2 i 3 punkt uznałbym za bardzo wielką zalete:
1.Nie musisz się szarpać z psem na spacerach.
2. Jest bardziej posłuszny , karny.
3. Mniej zniszczeń powoduje swoją nadpobudliwością
4. I najważniejsze wykluczasz produkcje niechcianych zwierząt , a sama piszesz w jakim była stanie.
5. Wykluczasz możliwość schorzeń ginekologiczno - położniczych.
To tak ogólnie i w wielkim skrócie. Podsumowanie dopisz Sama czy Sam. Pytaj co jeszcze chcesz wiedzieć.
1. Większa tendencja do tycia.
2. Bardziej spolegliwy charakter i bardziej stateczny.
3. Brak możliwości rozmnożenia.
4. Bardzo rzadko nietrzymanie moczu - popuszczanie moczu.
Ale jeśli patrzyć na te 4 pukty to 2 i 3 punkt uznałbym za bardzo wielką zalete:
1.Nie musisz się szarpać z psem na spacerach.
2. Jest bardziej posłuszny , karny.
3. Mniej zniszczeń powoduje swoją nadpobudliwością
4. I najważniejsze wykluczasz produkcje niechcianych zwierząt , a sama piszesz w jakim była stanie.
5. Wykluczasz możliwość schorzeń ginekologiczno - położniczych.
To tak ogólnie i w wielkim skrócie. Podsumowanie dopisz Sama czy Sam. Pytaj co jeszcze chcesz wiedzieć.
-
- Informacje
-