karma dla amstaffa

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

09 sierpnia 2007, 11:26

witam od 3 tyg jestem posiadaczem 9 tyg psiaka rasy amstaff mam prozbe potrzebuje fachowej rady w doborze odpowiedniego suchego pokarmu prubowalem ariona i brita ale nie chce tego jesc moze ktos z panstwa mi jakis produkt poleci tak max do 150 zl za 15 kilo :P
goskaa

09 sierpnia 2007, 13:54

szukaj karmy dość delikatnej, zeby nie miała zbyt wielu dodatków smakowych bo amstafy mają bardzo delikatne żołądki do tego skłonności do alergii. Ja bym ci mogła polecić np Chicken Soup- Puppy Large Breed, Bento Kronen Medium lub Maxi Growth, ale uwazam ze w malucha trzeba na początku najwięcej inwestowac bo to zaowocuje w przyszłosci, wiec ja bym karmila Biomillem, lub Hillsem, ewentualnie Royalem. ALe mozesz popróbowac...
Znajoma ktora hoduje AMstafy karmi je Nutrą Nuggets, miała juz 4 mioty i wszystkie są odkarmione na tej karmie...
OWCZARZ

09 sierpnia 2007, 14:09

Biomill, CHS, Hills, Bento tak, Royal nie.
Gość

09 sierpnia 2007, 15:02

a moze cibau slyszalem ze jest niezly albo belcando
OWCZARZ

09 sierpnia 2007, 15:07

jesli chodzi o szczeniaka warto zainwestowac w karme z najwyzszej półki jakosciowej. Cibau i Belcando do takiej nie naleza.

ok. 150 zł najlepsze będą jakosciowo CHS, Diamond i Proformance
goskaaa

09 sierpnia 2007, 17:54

Anonymous pisze:a moze cibau slyszalem ze jest niezly albo belcando
nie wiem nic o cibau, belcando karmiłam moją pitbulkę jak do mnie przyszła, dość dobrze ją przyswajała, ale dosc szybko przeszłam na royala, choc uwazam ze na belcando wygladała lepiej i lepiej przyswajała, natomiast wydaje mi sie ze ani ta ani ta karma dla 9 tyg amstafa. Ja bym zainwestowała na twoim miejscu w cos lepszego, warto!!! jak pies skonczy rok- 1,5 to mozesz go wtedy karmic belcando...
dziki2
Kontakt:

09 sierpnia 2007, 21:42

rozmawialem dzis z wetem poradzil mi ascane puppy dla ras duzych co powiecie panstwo o tej karmie :oops:
Gość

11 sierpnia 2007, 20:31

Z tych tańszych to Nutra nugets-bardzo dobra, z najtańszych to bosch ale niekażdy pies je toleruje tylko bosch z lini premium żadne tam may frendy ewentualnie bosch z lini hodowlanej bosch papy-junior -jak ją ztoleruje(moje psy żle ja tolerowały lecz niektórzy sa zadowoleni- tania jest- 130zł za 20 kg( u dystrybutora) i z tych najtańszych najlepsza.Po za tym jest duzo karm są one w krakvecie.
ODPOWIEDZ
  • Informacje