Karma dla labradora

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

joankaaa

14 marca 2012, 22:26

Witam serdecznie, proszę o poradę dotyczącą wyboru karmy dla 5-cio letniej labradorki, a mianowicie proszę o poradę, która jest lepsza. Wybrałam dwie karmy firmy eucanuba:

EUKANUBA Adult Large Breed Maintenance
EUKANUBA Adult Labrador Retriever

Nie chciałabym się sugerować nazwą karmy lecz tylko i wyłącznie jej składem, przede wszystkim chciałabym wiedzieć, która lepiej wpływa na sierść pieska jak i funkcjonowanie stawów, bardzo proszę o poradę.
SleepingSun

14 marca 2012, 22:34

a czemu akurat eukanuba? są lepszej jakości karmy w tej cenie:)
Awatar użytkownika
Robert A.

14 marca 2012, 22:37

Dokładnie,dlaczego ta karma?
Gość

14 marca 2012, 23:41

Wcześniej karmiłam psa belcando ale znacznie podrożała, teraz podaje psu gotowane jedzenie plus witaminy na stawy. mój pies bardzo gubi sierść i jest ona lekko przesuszona oraz skóra na łokciach, w takim razie proszę o propozycje karm dobrze wpływających na wygląd sierści a przy tym na funkcjonowanie stawów.
SleepingSun

15 marca 2012, 06:59

napisz jeszcze jaki zakres cenowy by Cię interesował:)
Awatar użytkownika
Robert A.

15 marca 2012, 09:40

Gość pisze:Wcześniej karmiłam psa belcando ale znacznie podrożała, teraz podaje psu gotowane jedzenie plus witaminy na stawy. mój pies bardzo gubi sierść i jest ona lekko przesuszona oraz skóra na łokciach, w takim razie proszę o propozycje karm dobrze wpływających na wygląd sierści a przy tym na funkcjonowanie stawów.
Psiak powinien lepiej wyglądać na nowym Bricie niz na Eukanubie.
Bywa tak,ze nie jesteś w stanie wyprowadzić sierści psa karmą nawet najlepszą(nie ma takiej)na wygląd skóry ,sierści ma wpływ otocznie,zimą ogrzewanie suche powietrze,złe przyswajanie pokarmu,stres,przebyte choroby,pozostałości po antybiotykach,sterydach, wszelkiego rodzaju narkozy i oczywiście pokarm.
Dlatego ja osobiście kupiłbym nową karmę Brit,dołożył do tego na początek Algolith Beaphar,a na stawy w zupełności wystarczy Dolfos Arthro Ha.
Wysuszona skórę na łokciach możesz smarować alantanem plus(masc)lub maścią nagietkową jesli widać jakieś przetarcia do krwi.
isabelle30

15 marca 2012, 12:52

Modzele ładnie daje sie pielegnować zwykłą chamską maścią z wit A. Tak sie ona nazywa - w aptece za pare złociszy :P
Odnośnie sierści - na skórę i włos wpływa wszystko. Generalnie zdrowy pies=dobrze odżywiony pies= piękny pies.
A teraz idzie wiosna = tony kłaków wszędzie. Psiaki muszą pozbyc sie zimowego podszerstka i wyhodować przed latem letni.
Pomóż suczce w tym procesie. częste szczotkowanie to nie tylko wyczesywanie martwego włosa, to takze przewietrzanie skóry, jej masaż oraz czyszczenie
ODPOWIEDZ
  • Informacje