moj lekarz sie z tobą nie zgadza ,a to bardzo mądry człowiek .OWCZARZ pisze:Ja głosuje na Chicken Soup
Karma dla owczarka
Ok każdy ma prawo do głosu. Skoro Twoj lekarz sie nie zgadza to poprzyj to jakimiś argumentami merytorycznie.
Bo jeśli Chicken Soup ma składniki nie porównywalnie lepsze niż np Royal, a tą karmę ludzie tak chwalą to dlaczego Chicken Soup ma być nieodpowiednia?
Wiele osób sobie ją chwali a Ty nic sensownego nie podałeś przeciw tej karmie.
Bo jeśli Chicken Soup ma składniki nie porównywalnie lepsze niż np Royal, a tą karmę ludzie tak chwalą to dlaczego Chicken Soup ma być nieodpowiednia?
Wiele osób sobie ją chwali a Ty nic sensownego nie podałeś przeciw tej karmie.
ano starcza mi na ok 6 tyg jedna karma.. bo jak napisalam psy diostaja tez surowe zarcie.. i uwierz mi, ze sa najedzone.. mala sucz nawet odchudzac msuze.. swietnie wygladaja obydwa.. maja dobra forme.. w szczegolnsoci owczarek.. wiec co w tym dziwnego? owczarek i suka dostaja min czyli dolna dawke na ich wage.. no albo wcale jesli dostaja surowe zarcie.. wiec jakims "cudem" wyobraz sobie, ze te 15 kg starcza na te 6 tyg..
ja zadnej akrmy tu nie zaznaczylam.. trzeba tez brac pod uwage, ze wiele karm jest "golych" i potrzebne sa witaminki.. bewi dog ejst fajny.. ale wlansie trzeba suplementowac go.. nutra nugetts u ans sie nie sprawzdila.. najlepiej psy wygladaja i czuja sie na pro planie z lososiem lub jagneicina
ja zadnej akrmy tu nie zaznaczylam.. trzeba tez brac pod uwage, ze wiele karm jest "golych" i potrzebne sa witaminki.. bewi dog ejst fajny.. ale wlansie trzeba suplementowac go.. nutra nugetts u ans sie nie sprawzdila.. najlepiej psy wygladaja i czuja sie na pro planie z lososiem lub jagneicina
Ok. Rozumiem ze karmisz raz suchym raz surowym badź gotowanym, w takim przypadku może Ci starczać.
Jeśli Ci starcza karma na tak długo to musisz często karmic czyms innym poza suchym....
W porzadku, jednak tak a propo nie poleca się żywienia psów takim mieszanym sposobem żywienia.
Albo się gotuje, albo daje suchą karmę. Z punktu widzenia weterynarii nie jest to dobry sposób karmienia ten Twoj.
Ale jesli psy są przyzwyczajone to nie warto od tego odchodzic.
Choc zauważ ze sam piszesz że jednego z piesków aż musisz odchudzić...więc samo to wskazuje, że takie mieszanie sposobu żywienia nie wpływa dobrze na organizm zwierzaka i z czymś przedobrzyłes.
Jeśli Ci starcza karma na tak długo to musisz często karmic czyms innym poza suchym....
W porzadku, jednak tak a propo nie poleca się żywienia psów takim mieszanym sposobem żywienia.
Albo się gotuje, albo daje suchą karmę. Z punktu widzenia weterynarii nie jest to dobry sposób karmienia ten Twoj.
Ale jesli psy są przyzwyczajone to nie warto od tego odchodzic.
Choc zauważ ze sam piszesz że jednego z piesków aż musisz odchudzić...więc samo to wskazuje, że takie mieszanie sposobu żywienia nie wpływa dobrze na organizm zwierzaka i z czymś przedobrzyłes.
hehe, daje albo suche.. albo surowe.. nic gotowanego!! a suka ala jest starsza.. nie biega tyle i nie plywa tyle co owzcarek.. wiec nie sapla tak dobrze.. karmy jej daje o 2/3 mniej niz dostawac powinna.. ale neistety czlwoiek wychdozi do pracy.. to rodzinka psy dokarmia dziwnymi rzeczami i tego efekty sa... a co do samych owczarkow.. owczarek ma byc psem "suchym" tj widoczne zebra i kuupa meisni a zero tluszczu:d tak jak pitt::D suchy i zylasty:D
nikt nie mowi o charciej sylwetce!! ale owczarek to maja byc meisnie.. i zero tluszczu.. jakos moj am sily.. do beiganai przy rwerze.. to dluugiego plwyania a nawet do wyciagania lduzi z wody.. tj holowania ich..
Ok. Teraz się zgodzę, mięśnie...a nie jak pisałeś ze ma byc suchy czyli rozumiem szkielet:) Ale ze stwierdzeniem zero tłuszczu już nie można się zgodzić, jakby pies miał zero tkanki tłuszczowej to nie byłoby to dobrze dal jego zdrowia i funkcjonowania.
No ale nie zagłębiajmy sie w szczegóły.OWCZARZ
No ale nie zagłębiajmy sie w szczegóły.OWCZARZ
"suchy" to nie szkielet.. suchy to okreslenie bardzo dobrej budowy u owczarka;) tak jak o pitach mowi sie, ze powinny byc zylaste.. onem podobnie.. z tym, ze lowcarecki maja kudly i nie widac tak fajnie ich sylwetki;)
czy tak Twoim zdaniem te psy sa zaglodozne?bez sily do zycia czy ruszania sie?:
czy moj biedny chudy bo zaglodzony owczarek powinien meic sily na plywanie pare godz.. z krotkimi przerwami i z holowaniem mnie jak plynal parokrotnie do aptyka i do brzegu?i zawracal by w wodzie tak po prostu jak mial mnie jako balast?
czy tak Twoim zdaniem te psy sa zaglodozne?bez sily do zycia czy ruszania sie?:
czy moj biedny chudy bo zaglodzony owczarek powinien meic sily na plywanie pare godz.. z krotkimi przerwami i z holowaniem mnie jak plynal parokrotnie do aptyka i do brzegu?i zawracal by w wodzie tak po prostu jak mial mnie jako balast?
Ok. Zwracam honor. Wyglada Twoj owczarek wspaniale, mam bardzo podobnego też długowłosego i wygląda bardzo podobnie jesli chodzi o sylwetkę.
Ale to napewno nie można powiedzieć o nim ze jest suchy...Mnie to określenie nie przekonuje. Jest to wygląd normalny taki jaki powinien mieć owczarek:)
Masz pieknego psa, jakież te Donki są piekne:) Prawdziwa arystokracja wśród psów:)
OWCZARZ
Ale to napewno nie można powiedzieć o nim ze jest suchy...Mnie to określenie nie przekonuje. Jest to wygląd normalny taki jaki powinien mieć owczarek:)
Masz pieknego psa, jakież te Donki są piekne:) Prawdziwa arystokracja wśród psów:)
OWCZARZ
oo to witam kolege z forum:D my tam mamy swoja galerie w fotoblogach:D no ale co?dalej sadzisz, z emoje psy sa niedozywione i zle wygladaja i w ogole nei sa w stanie sie ruszac bo nie maja sily?:>
upss przepraszam... przeoczylam ejdna Twoja wypowiedz.. hmm ja znacznego pdoobienstwa w naszych psach nie zauwazylam;p tzn ejsli chdozi o sylwetke.. moj to wrecz chodzacy szkielet ;p hehe ale forme ma i kondycje tez ma.. i wole chudzielca niz spaslaka;p dlatego tesz twierdze, ze moja amla sucz jest tlusta.. chcoiaz wyglada w maire ok;p
Ok dajmy już spokój tej sylwetce bo robimy sie monotematyczni. Najważniejsze aby nie mieć spaslaka bez kondycji a to czy akurat jest trochę chudszy grubszy też zależy także od cech genetycznych danego osobnika.
Mój ważył 45 kg teraz waga sie waha tak koło 42-43 po wylinieniu i jest ok tak myslę:)
A mam pytanko jeśli można: dodajesz jakiś olej np. z pestek winogron czy nie- ptaym tak z ciekawosci bo wiele osob to praktykuje, a ja tez zacząłem od tygodnia-zobaczymy efekty:)
Mój ważył 45 kg teraz waga sie waha tak koło 42-43 po wylinieniu i jest ok tak myslę:)
A mam pytanko jeśli można: dodajesz jakiś olej np. z pestek winogron czy nie- ptaym tak z ciekawosci bo wiele osob to praktykuje, a ja tez zacząłem od tygodnia-zobaczymy efekty:)
heh moj najwiecej do tej pory wazyl 36 kg, ma w tej chwili 26 meisiecy;p
hmm co do dodatkow.. dobry ogolnie jest algolith.. , jak karmei swoje ppp z lososiem,jagniecina to nic nie msuze dodawac.. jak teraz znowu wroce na akrme wysokoenergetyczna to wlasnie algolith.. a z innych dodatkow.. zoltko, miod jasny.. kefir(dobry na flore bakteryjna czy cos szczegolnie przy suchych karmach) jesli chodiz o "oelje" to olej z wiesiolka jest dobry.. albo z ogorecznika.. generalnie cos co zawiera kwasy jakies tam i omega 3i6, dobry bardzo podobno jest roboran-h i tani.. podawac nalezy 2 razy w tyg
hmm co do dodatkow.. dobry ogolnie jest algolith.. , jak karmei swoje ppp z lososiem,jagniecina to nic nie msuze dodawac.. jak teraz znowu wroce na akrme wysokoenergetyczna to wlasnie algolith.. a z innych dodatkow.. zoltko, miod jasny.. kefir(dobry na flore bakteryjna czy cos szczegolnie przy suchych karmach) jesli chodiz o "oelje" to olej z wiesiolka jest dobry.. albo z ogorecznika.. generalnie cos co zawiera kwasy jakies tam i omega 3i6, dobry bardzo podobno jest roboran-h i tani.. podawac nalezy 2 razy w tyg
-
- Informacje
-