Karma dla owczarka
Mi wiele osób polecało Nutrę nuggets (15kg 125zł) i chicopee(130zł 15kg), ale ponoś bardzo dobra jest również acana (125zł 15kg)
w tej cenie nie kupisz nic godnego polecenia Natalia podpowiedziała Ci a reszte musisz przewertować archiwa i sama podjąć decyzje , bo nikt Cię w tym nie wyręczy, opini jest wiele a właściciel musi podjąć decyzje.
Karmy tu polecone wcale nie są drogie.Pedigree kupowałabyś pewnie w mniejszych workach a tu cena jest za 15 kilo.Mojemu ONkowi to starcza na 2 miesiace.Dostaje 2 razy dziennie.Oprocz tego czasem ma gotowane + smakole szkoleniowe+ jakis grill nad jeziorkiem,ale żadko sie zdarza żebym musiała dokupować cos przed następnym workiem.martu$ska pisze:Jaka jest najlepsza karma dla ON-ka ? Zawsze myslalam ze Pedigree to dobra firma. A jaka jest odpowiednia karma niewiele drozsza ?
Podsumuj wszystkie woreczki pedigree i wyjdzie Ci to samo.
Swją drogą jeśli to młody ON nie ryzykowałabym tak kiepskiej karmy jak pedigree,itp.
Troche tańszą karmą ze średniej półki,troche gorszą jakościowo od nutry,a dużo lepszą od pedigree jest dog chow puriny.Możesz zamówić dog chow dla dużych ras.
14ruda pozwol ze sie wtrace od dyskusji.
Piszesz ze worek karmy starcza Ci na 2 miesiące dla ON-ka. To chyba musisz go głodzić, chyba że podajesz coś gotowanego poza suchą karmą.
Normalnie dla Onka w tym i mojego karma 15 kg starcza na około miesiąc czasu. A nawet niecały.
Co do rakmy z tych tańszych, nie polecam Dog Chow, napewno nie dla owczarka. Już lepiej z przybliżonej ceny Brit, czy Bewi Dog.
Piszesz ze worek karmy starcza Ci na 2 miesiące dla ON-ka. To chyba musisz go głodzić, chyba że podajesz coś gotowanego poza suchą karmą.
Normalnie dla Onka w tym i mojego karma 15 kg starcza na około miesiąc czasu. A nawet niecały.
Co do rakmy z tych tańszych, nie polecam Dog Chow, napewno nie dla owczarka. Już lepiej z przybliżonej ceny Brit, czy Bewi Dog.
ruda14: Zaskoczyła mnie twoja wypowiedz, ale myśle(mam nadzieję), ze tego owczarka karmisz jeszcze jakimś ryżem, mięsem. Naprawdę dziwne, żeby 15kg karmy starczyło na 2 miechy
Mój pies, który waży 22kg pochłania 15kg przez 2 miechy.
A jeśli chodzi o purinę dog chow, to wcale nie wychodzi taniej gdyż jest dużo mniej przyswajalna i cenowo wychodzi tak samo, więc lepiej zainwestować w coś innego
Mój pies, który waży 22kg pochłania 15kg przez 2 miechy.
A jeśli chodzi o purinę dog chow, to wcale nie wychodzi taniej gdyż jest dużo mniej przyswajalna i cenowo wychodzi tak samo, więc lepiej zainwestować w coś innego
P.S. Napisałam że jest mniej przyswajalna, tzw: jast sporo większe dawkowanie(Purina ok35kg-450g, Nutra Nuggets-350g)
moje dwa psy : ONek waga 36 kg i mala sucz kundel 6 kg maja worek 15 kg na 6 tyg.. a karmie je pro plane z lososiem teraz.. czasem dostaja jakies szyje indycze,korpusy itp..i zabiedozne nie sa;p a wrecz przeciwnie;p mala kluske msuze odchudzic;)
Gość- to współczuje Twoim psom, skoro dla dwóch razem ( w tym 36 kg owczarka) starcza Ci karma na 1,5 miecha.
Wychodzi z tego ze dajesz owczarkowi nie wiecej niz polowe zalecanej dziennej dawki.
Ja wiem z wlasnego doświadczenia i innych znajomych, że karmiąc owczarka karma starcza na góra 5 tygodni, a Tobie starcza na dwa psy na 1,5 miesiaca?
:(
Wychodzi z tego ze dajesz owczarkowi nie wiecej niz polowe zalecanej dziennej dawki.
Ja wiem z wlasnego doświadczenia i innych znajomych, że karmiąc owczarka karma starcza na góra 5 tygodni, a Tobie starcza na dwa psy na 1,5 miesiaca?
:(
-
- Informacje
-