karma dla owczarka

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Felao1

15 lutego 2009, 20:28

Karmie mojego owczarka juz od dluzszego czasu karma belcando premium plus oczywiscie troche gotuje>Ostatnimi czasy zauwazylem ze sunia wykazuje coraz mniejsze zainteresowanie ta sucha karma,i mam w zwiazku z tym pytanie czy powinienem zmienic karme jezeli tak to na jaka,prosze o rady z gory dziekuje za odpowiedzi
OWCZARZ2

15 lutego 2009, 23:14

Belcando to niezła karma- ale niestety tylko niezła. Jeśli Twojemu pieskowi nie bardzo podchodzi, warto będzie poszukać innej- jest teraz ogromny wybór na rynku :)

Ja radziłbym poszukać wśród karm bez zbóż i nie potrzebnych wypełniaczy- trzeba zwrócić uwagę na fakt, że owczarki niemieckie to psy podatne na alergię oraz o delikatnym przewodzie pokarmowym co przejawia się skłonnością do problemów z wypróżnianiem się i luźnym stolcem.

Dlatego też karma bez zbóż zminimalizuje ryzyko wystąpienia alergii, warto zainwestować w dobrą karmę która będzie regulować pracę przewodu pokarmowego.

Z karm bez zbóż warto wspomnieć Acanę, Taste of the Wild, bardzo dobrej jakości jest karma Chicken Soup, co prawda zawierająca zboża ale akurat te które raczej nie powodują alergii.

Ja z powodzeniem stosowałem tą karmę u swojego owczarka przez długi czas :)

Ale tak jak pisałem jest obecnie bardzo duży wybór i z pewnością znajdziesz coś odpowiedniego czego Ci życzę.
Jak coś pisz na priv, chętnie odpowiem na Twoje pytania.
ODPOWIEDZ
  • Informacje