,,karma dla psa'' sprzedawana w mięsnym niczym duża kiełbasa
Co myślicie o tej ,,karmie dla psów'' sprzedawanej w sklepach mięsnych ( takie jakby duże kiełbasy owinięte folią ) ? Ostatnio pytałam się sprzedawczyni z czego tak właściwie zrobiona jest ta karma, odpowiedziała, że jest to mięso wieprzowe. Kupiłam pklaster dla mojego niejadka no i od czasu do czasu kilka kawałeczków zjada. A według was z czego jest ona tak naprawdę zrobiona ? czy może są to wszystkie odpadki zmielone ? Czy jest to w jakimś stopniu zdrowe dla psa ?
mój poprzedni pies (jamnik, odszedł w kwietniu tego roku w wieku lat 18 ) od czasu do czasu jadł tą karmę,moja mam mu ją serwowała. Generalnie lubił ją i nic mu po niej nie było, ale ja mojejmu obecnemu szczeniaczkowi nie zaserwowałabym jej, Miałam wątpliwości co do jej składu- na opakowaniu nigdy dokładnie nie jest to wyszczególnione, poza tym znając życie to jest to mocno doprawione solą i innymi przyprawami, których pies nie powinien jesć. Poza tym cena mówi sama za siebie- chyba kg takiej kiełbasy kosztował około 5 zł- także to muszą być jakieś pomielone odpady. Myślęm,że nie jest to dobry pomysł na zywienie na dłuższą metę, może raz na długi czas...
Ja też raczej nie opowiadałabym się za tą karmą, jak pisała martaw- nigdzie nie ma napisanego składu, wiec faktycznie nie wiemy co tam jest. Sprzedawcy w sklepach mówią różne rzeczy i niekoniecznie to musi być mieso wieprzowe jak powiedziała pani. A nawet jeśli to jest wieprzowina to dalej mamy zbyt ogólnie określone, bo w skład takiej kiełbaski mogą wchodzić różne rzeczy wieprzowe. Swojego psa bym tym nie karmiła, mozna kupić 1kg mięsa za to parę złotych i wtedy widzimy co to jest za mięso bez zgadywanek
Pozdrawiam
Ania i koty
Pozdrawiam
Ania i koty
Mój znajomy pracuje w zakładzie mięsnym i do takiej karmy,dają wszystkie odpadki,których nigdzie już się nie da upchnąć,on sam swojemu pieskowi by w życiu tego nie podał,bo jak sam stwierdził"pozamiatamy halę i wychodzi karma dla psa"
no to serdeczne dzięki, muszę to wyrzucić z lodówki zanim przez przypadek tata sobie skubnie kawałek, z myślą, że to coś smakowitego ( fujjj...) A tak dla wiedzy to co wrzucają do tej karmy ATA ?
-
- Informacje
-