karma dla szczeniaka 2 mies

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

OWCZARZ2

23 grudnia 2008, 14:52

Nie....ja jestem spokojny nawet nie wiesz jak bardzo i tylko sie po cichu usmiecham z natury kobiet no ale ze jestes kobieta to Ci ustapie- jeszcze raz Wesołych SPokojnych Swiat
goskaaa

23 grudnia 2008, 14:56

Wesołych... a i tylko chciałam ci pokazać że w temacie gdzie rzekomo rozchodziło się o dodawanie wit. do Acany mowa była o suplementach na siersć nie o zwykłych witaminach... Owczarz. ja cenię twoją wiedzę, ale zauwazyłam że często nie doczytujesz - tak jak że któras Acana ma 40 000 jednostek witamin (ale nie spojrzysz już jakie to jednostki) tak ze dr Jarek zaleca dawki wit do Acany - ale nie spojrzysz jakie to witaminy ;)
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... c&start=15

Również życzę w Nowym Roku dużo pomyślności, i dokładności ;)
Pozdrawiam
OWCZARZ2

23 grudnia 2008, 15:18

Nie chodziło o ten wątek- chodziło o witaminy tak jak pisałem. Ale nie ważne nie będę się takimi pierdołami zajmował. Mam ważniejsze sprawy- zona w ciąży, już niedługo mi się córa urodzi:)

I tylko taka mała sugestia- czasem może ktoś inny mieć racje goskaa nie tylko Ty( moj omnibusie Krakvet-u):) nie probuj na siłę udowadniać- że to Twoje musi być zawsze na wierzchu- to z kolei taka moja rada na Nowy Rok- skoro Ty już dałaś mi poradę:)
Gość

23 grudnia 2008, 15:20

no kochani, teraz to sie juz pogubilam. Wiec jednym slowek karma ta jest do kitu. Czym wiec karmic szczeniaka? (w rozsadnej cenie). Mylalam o Acanie puppy small breed??
OWCZARZ2

23 grudnia 2008, 15:21

Zdecydowanie polecam Acane zamaist tego dziadostwa jakim jest Bento Happy Life.
goskaaa

23 grudnia 2008, 15:21

I znowu nie doczytałeś, a w dodatku zmieniłeś temat... Ja doczytałam że autor wątku pyta o małego psa i kilka postów wcześniej przyznałam ci rację.
Ty zmieniasz zdanie tak aby się przypadkiem nie okazało że coś chlapnąłeś... najpierw że dr Jarek o Acanie i wit, teraz że jednak nie ... eh Owczarz jeżeli juz coś komuś zarzucasz to sprawdz dokładnie, nie rzucaj słów na wiatr,
Nie uważam się za żadnego omnibusa, i kiedy się mylę, albo doczytam, poznam inne aspekty potrafię przyznać innym rację... ty potrafisz się co najwyżej wycofać, z tłumaczeniem - nie mam czasu na pierdoły ;) Myślałam ze rozmawiam tu z dorosłym facetem...
Ode mnie tyle...
Ide pies serniki,makowce, i pasztety :D
OWCZARZ2

23 grudnia 2008, 15:22

Ide bo widzę że mam z dzieckiem do czynienia i nie ma sensu ta rozmowa. Probowałem zakonczyc ten tema z klasa w zgodzie, ale Ty nie potrafisz. Wiec wogole sie nie udzielam wiecej.
goskaaa

23 grudnia 2008, 15:24

Anonymous pisze:no kochani, teraz to sie juz pogubilam. Wiec jednym slowek karma ta jest do kitu. Czym wiec karmic szczeniaka? (w rozsadnej cenie). Mylalam o Acanie puppy small breed??
Zedycdowanie lepszy wybór, nie ma się wogole nad czym zastanaiwać...

Nie zwracaj uwagi na nasze potyczki słowne... lubimy sobie czasem tak pogderać :D
Gość

23 grudnia 2008, 15:30

ok, wlasnie chce zamawiac. Czy moze jest jeszcze lepsza w mniej wiecej tej cenie??
goskaaa

23 grudnia 2008, 16:09

Anonymous pisze:ok, wlasnie chce zamawiac. Czy moze jest jeszcze lepsza w mniej wiecej tej cenie??
Tu nie chodzi o to co lepsze a co gorsze, bo karmy na tym poziomie cenowym, jakościowo są zbliżone, także zostaje tylko kwesita która posłuży najlepiej Twojemu maluchowi.
Myślę że nową Acanę możesz kupić ze spokojnym sercem, składm ma naprawdę fajny, nie jest napakowana zbożami, ma dobrą zawartość mięska, i maluch powinien się na niej ładnie rozwijać. Ja bardzo cenię sobie karmy o obniżonej zawartości zbóż, gdyż uważam że pies to nie świnia, żeby żarł pszenice i kukurydzę, lub takie które tych zbóż nie mają: wśród takich karm masz m.in. Acanę, Taste of the Wild, Orijen, Fish4 Dogs, Wolfsblut, Solid Gold, Timberwolf.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2008, 17:19 przez goskaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
OWCZARZ2

23 grudnia 2008, 16:35

a z której strony karma Wildlife nie ma zbóż, bo z tego co wiem ma pełno pszenicy i jęczmienia i jest miernej jakosci?!

mięso i proteiny zwierzęce, płatki warzywne (kukurydza, marchew, por), błonnik z warzyw korzennych, pszenica, jęczmień, tłuszcz z kurczaka, minerały, witaminy. Przeciwutleniacze: galusan propylu, butylohydroksyanizol (BHA) i kwas cytrynowy.
goskaaa

23 grudnia 2008, 16:52

OWCZARZ2 pisze:a z której strony karma Wildlife nie ma zbóż, bo z tego co wiem ma pełno pszenicy i jęczmienia i jest miernej jakosci?!

mięso i proteiny zwierzęce, płatki warzywne (kukurydza, marchew, por), błonnik z warzyw korzennych, pszenica, jęczmień, tłuszcz z kurczaka, minerały, witaminy. Przeciwutleniacze: galusan propylu, butylohydroksyanizol (BHA) i kwas cytrynowy.
Fakt, zagalopowałam się w tej wyliczance. Generalnie miałam w głowie karmę Wellness jednak z tego co wiem to w Polsce nie jest dostępna, coś mi się pomieszało ;)
ODPOWIEDZ
  • Informacje