Witam serdecznie,
Mam pytanko jak w temacie. Czytuję ostatnio informacje n/t karm dla moich "pieseczków" i mnie ogarnęło przerażenie kiedy czytuję o Chappi, Pedigree i innych hipermarketowych karmach.
Pieski kiedyś jadły Eukanubę, Royal'a, Hill's i Bosha ale właściwie to im nie smakowały- musiałam mieszać z mięsem, czy białym serem. Natomiast wręcz szalały na widok Chappi. Więc od kilku miesięcy właśnie to zjadają (okraszane jakąś kaszą, kośćmi czy domowym jedzonkiem).
Pieski mają po 11 miesięcy więc zapewne jeszcze jakiś juniorek i witaminki. Ale który juniorek? Wybór nadal duży- ale co dobre dla sznaucera olbrzyma? A przy okazji mam pytanie. Czy to normalne, żeby czarne sznaucery olbrzymy w tym wieku miały już siwe włosy? Czy to po tej "marketowej" karmie?
Pozdrawiam
Maria
karma dla sznaucera olbrzyma
no niestety nie chapi. Powinna pani szukać dla swoich psów wszystkiego z dopiskiem junir large breed lub jeśli dany producent nie ma czegoś takiego w asortymencie to junior. Siwe włosy nie są po tej karmie jest to sprawa genetyki, chorób, niedoborów, stresów itp. może przy sumowaniu pewnych sytuacji karma mieć na to wpływ , ale to taka naciągana teoria.
Witam,
No tak. Ale Juniora to widziałam już także Pedigree i coś jeszcze marketowego- chyba Darling. Ponadto już czytałam, że np DOG CHOW Puriny to taki droższy Chapi a też występuje w wersji Junior.
Zastanawiam się nad którymś juniorem z: Bewi Dog, Acana, Aport, Bosh, Arion. Nie kryję, że cena to także znaczące kryterium. Wszystkie w/w są w podobnym przedziale cenowym i nie wiem które będzie najlepsze dla moich maleństw. Czy powinnam je najpierw "odtruć" po Chappi? Pieski jak do tej pory nie wykazują objawów żadnej alergii pokarmowej i wyglądają "kwitnąco".
Pozdrawiam
Maria
No tak. Ale Juniora to widziałam już także Pedigree i coś jeszcze marketowego- chyba Darling. Ponadto już czytałam, że np DOG CHOW Puriny to taki droższy Chapi a też występuje w wersji Junior.
Zastanawiam się nad którymś juniorem z: Bewi Dog, Acana, Aport, Bosh, Arion. Nie kryję, że cena to także znaczące kryterium. Wszystkie w/w są w podobnym przedziale cenowym i nie wiem które będzie najlepsze dla moich maleństw. Czy powinnam je najpierw "odtruć" po Chappi? Pieski jak do tej pory nie wykazują objawów żadnej alergii pokarmowej i wyglądają "kwitnąco".
Pozdrawiam
Maria
wszystkie karmy wymienione przez Ciebie są w podobnym przedziale cenowym i podobne jakościowo. Oczywiście, że żadne odtruwanie nie wchodzi w gre po Chapim. Po prostu zmień karme i tyle