karma Flatazor Obesite
Witam.Potrzebuję opinii na temat karmy Flatazor Obesite dla psiuni z nadwagą.Cena atrakcyjna 155zł za 12 kg-skład niby tez nie najgorszy.RC Wet Obesity troche mi daje po kieszeni.Może ktoś z Państwa stosował?
-
szkodliwość też podobna? nie wiem skąd to porównanie, w dieta Dukana jest dietą ketonową, gdzie praktycznie do 0 ogranicza się węglowodany, a w tej karmie jest ich pełno (dla ścisłości to właśnie od węglowodanów psy tyją). lepiej kupić psu bezzbożówkę, a nie standardowy syf, któremu nadano nazwę obesite.
Czytaj dobrze wpisy ludzi i jeśli znasz bezbożówkę która nie daje po kieszeni(to było priorytetem) to proszę podaj ,ja takiej niestety nie znam.
Dziwne,że jakoś węglowodany nie przeszkadzają chudnąć psom na karmach typu RC,Hills ,Trovet z linii odchudzających -wytłumaczysz mi jak to się dzieje?.
Dziwne,że jakoś węglowodany nie przeszkadzają chudnąć psom na karmach typu RC,Hills ,Trovet z linii odchudzających -wytłumaczysz mi jak to się dzieje?.
-
ależ proszę Robercie! ta karma jest droższa od prawie wszystkich bezzbożówek!
Flatazor Obesite: 30 kg pies - 380g - worek 12kg - 155zł --> dzienny koszt karmienia psa: 5zł
Taste of the wild: 30 kg pies - 309 g - worek 13,6 - 178zł --> dzienny koszt karmienia psa: 4zł
Acana Lamb & Apple: 30kg pies - 250g - worek 18kg - 275zł --> dzienny koszt karmienia psa: 3,81zł
Acana Pacyfica Dog: 30kg pies - 240g - worek 13 kg - 235zł --> dzienny koszt karmienia psa: 4,35zł
Orjen Regional Red: 30kg pies - 275g - worek 13kg - 299zł --> dzienny koszt karmienia psa: 6,36zł
widzicie jak wy się dajecie oszukać...? a wystarczy policzyć...
oczywiście, że przeszkadzają nie widziałam ŻADNEGO psa, któremu udało się schudnąć na tej karmie, a żrą ją i tak bo przecież producent obiecał, więc w końcu na pewno zrzucą trochę wagi! ah ten marketing. wystarczy poczytać trochę o metabolizmie energetycznym u psów (albo chociaż u ludzi), żeby wiedzieć od czego rosną psom boczki i jak najlepiej je zrzucić.
autorko tematu, jak długo karmisz swojego psa tą karmą, że jeszcze nie zdążył schudnąć...?
Flatazor Obesite: 30 kg pies - 380g - worek 12kg - 155zł --> dzienny koszt karmienia psa: 5zł
Taste of the wild: 30 kg pies - 309 g - worek 13,6 - 178zł --> dzienny koszt karmienia psa: 4zł
Acana Lamb & Apple: 30kg pies - 250g - worek 18kg - 275zł --> dzienny koszt karmienia psa: 3,81zł
Acana Pacyfica Dog: 30kg pies - 240g - worek 13 kg - 235zł --> dzienny koszt karmienia psa: 4,35zł
Orjen Regional Red: 30kg pies - 275g - worek 13kg - 299zł --> dzienny koszt karmienia psa: 6,36zł
widzicie jak wy się dajecie oszukać...? a wystarczy policzyć...
oczywiście, że przeszkadzają nie widziałam ŻADNEGO psa, któremu udało się schudnąć na tej karmie, a żrą ją i tak bo przecież producent obiecał, więc w końcu na pewno zrzucą trochę wagi! ah ten marketing. wystarczy poczytać trochę o metabolizmie energetycznym u psów (albo chociaż u ludzi), żeby wiedzieć od czego rosną psom boczki i jak najlepiej je zrzucić.
autorko tematu, jak długo karmisz swojego psa tą karmą, że jeszcze nie zdążył schudnąć...?
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2014, 12:28 przez SleepingSun, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 13:23 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
do tego zwróćcie uwagę na objętości. im więcej dajemy karmy, tym bardziej żołądek się rozciąga i pies potrzebuje więcej żeby poczuć się sytym. to takie błędne koło bo nawet jeżeli odstawimy ową odchudzającą karmę to nasz pies będzie chodził cały czas głodny. no ale i więcej psu dajemy, tym lepiej zarabia producent.
Sleepeng - chudną psy bez problemów na tych karmach z węglowodanami (znam kilkadziesiąt psów) nie mają z tym żadnego problemu uściślę może ,że chodzi dokładnie o Trovet
Karma ma taki skład : mielona kukurydza, mięso z kurcząt (>30%), mięso z kurcząt wstępnie trawione enzymami, jęczmień, tłuszcz zwierzęcy, pulpa buraczana, siarczan miedzi, siarczan żelaza, tlenek manganu, tlenek cynku, witaminy, suszone drożdże piwne.
30% białka i 5% tłuszczu i 8,5% włókna
Karma ma taki skład : mielona kukurydza, mięso z kurcząt (>30%), mięso z kurcząt wstępnie trawione enzymami, jęczmień, tłuszcz zwierzęcy, pulpa buraczana, siarczan miedzi, siarczan żelaza, tlenek manganu, tlenek cynku, witaminy, suszone drożdże piwne.
30% białka i 5% tłuszczu i 8,5% włókna
Wiele razy zastanawiałam się jak to się dzieje, no ale się dzieje. Odchudzałam dwa psy na zbożowych karmach ( royal i trovet) i bardzo ładnie chudły. Obecnie mam jamnika na zbożowej niskotłuszczowej karmie ( refluks) i bardzo ładnie trzyma na takiej karmie wagę. Ze zbożówek zdecydowanie mówię NIE royalowi , bo im zniknęło mięso ze składu a to już przesada. Natomiast Trovet uważam za super karmę odchudzającą , podobnie Bento Kronen i ProPlan ( testowane na młodym jamniku i seniorze ogarze polskim ).
-
a po odchodzeniu jaką karmę jadły Twoje psy?
-
- Informacje
-