Zmieniłam karmę dla mojej 9 letniej suczki z normalanej na seniorka i zauważyłam znaczną osowiałośc i posmutnienie. Ewidentnie widać, ze suczka jest spiaca po karmie i ospała. Czy jest to mozliwe czy moze mam szukać gdzie indziej przyczyny.
Pozdrawiam
Karma senior - osowiałość
Nie dziwie się,że po 2 dniach od zmiany karmy dostała biegunki,Acana jest karmą złożoną z wielu cennych składników,a Purina Dog Chow to karma prosta z ograniczoną ilościa składników.Reakcja naturalna i pewnie by minęła za kilka dni.,
Nie sądzę,żeby pies był osowiały przez karmę w dodatku napisałaś ,że normalnie ją zjada i ma apetyt.Może hormony się odezwały?To takie zgadywanie w tej chwili.
Nie sądzę,żeby pies był osowiały przez karmę w dodatku napisałaś ,że normalnie ją zjada i ma apetyt.Może hormony się odezwały?To takie zgadywanie w tej chwili.
nie uważam bym musiała psa pobudzać jakos dodatkowo poniewaz ona jest naprawde aktywnym psem, ale zdecydowanie karma ta jakos działa na nią usypiająco i jakos dziwnie. Wczoraj mi sie nawet zdawało ze pies po zjedzeniu jej "napęczniał". Jakaś taka gruba sie zrobła, oczywiscie dzisaj juz wróciła do linii. Dzisiaj znowu po zjedzeniu karmy śpi jak zabita. Teraz dostaje Purinę senior sensitive o meszam jej do niej troche acane. dziele to na dwie porcje. Uwazam, ze jest to prawidłowe żywienie tylko cos tutaj chyba energetycznie nie gra mi. Moze wrócic do karmy normalnej? Zaczęłam ja żywić sztuczna bo musiałam ja odchudzić, teraz boje sie jak mam ja noralnie karmic zeby nie przytyła.
nie uważam bym musiała psa pobudzać jakos dodatkowo poniewaz ona jest naprawde aktywnym psem, ale zdecydowanie karma ta jakos działa na nią usypiająco i jakos dziwnie. Wczoraj mi sie nawet zdawało ze pies po zjedzeniu jej "napęczniał". Jakaś taka gruba sie zrobła, oczywiscie dzisaj juz wróciła do linii. Dzisiaj znowu po zjedzeniu karmy śpi jak zabita. Teraz dostaje Purinę senior sensitive o meszam jej do niej troche acane. dziele to na dwie porcje. Uwazam, ze jest to prawidłowe żywienie tylko cos tutaj chyba energetycznie nie gra mi. Moze wrócic do karmy normalnej? Zaczęłam ja żywić sztuczna bo musiałam ja odchudzić, teraz boje sie jak mam ja noralnie karmic zeby nie przytyła.
Tak. I dlatego teraa tego nie rozumiem. I wniosek z tego, ze na takiej jałowej karmie jak dog chow jej nic nie było a na pelnowartosciowej, ale dla seniora jes cos nie tak. Ja mam wrazenie ze ten łosoś w tej karmie to chyba przyczyna, tylko za bardzo nie wiem co moze być. Muszę jej zrobc badane krw czy moze nerki albo watroba są ok. Tzry miesiace temu były ok. No i to, ze ona jest taka napęczniała po tej karmie.
a, no i do tego musze pilnować by nie przytyła, a mnie sie wydje, zę na tej karmie tyje. A nie powinna. Daję jej 180, waze specjalnie. Ma 15 kg wagi i chyba nie przesadzam z iloscia pokarmu. Ona jest poza tym cały czas głodna, dog chowa to zostawiała na misce a tego nie. Zjada go z chęcią, ale nie zapycha się. POtem tylko brzch wielki. Kupki ma dobre, nic sie nie dzieje, nie sa suche jak przy dog chow. Nie wiem zupełne co robić, moze jak zje to co ma to zaczne gotować....
-
- Informacje
-