Witam
Co powiecie na karme z takim składem :
Mięso (kaczka, indyk, łosoś, dziczyzna, królik), banan, pulpa buraczana, drożdże piwne, lucerna, całe siemię lniane, olej słonecznikowy, jaja, witaminy i składniki mineralne, tran, wodorosty, glukozamina, chondroityna, MSM, FOS, marchew, jabłko, zioła (tymianek, majeranek, oregano, pietruszka, szałwia), yea-Sacc, Cats Claw Jiaogulan, zioła (Calendula, mniszek lekarski, spirulina, seler, oset, kozieradka, mięta, anyż, żywokost), pokrzywa zwyczajnejna, róża, zielona herbata, ekstrakt z juki, L-karnityna.
Jestem bardzo ciekawy waszych opini,ponieważ bardzo zainteresowała mnie ta karma.Skład bez zbóż a nawet bez ziemniaków.
P.S nie jestem dystrybutorem tej karmy i chyba nawet nie ma jej w Polsce
Pozdrawiam
Paweł
Karma z bananem
Czytając ten skład mam wrażenie ,że znowu ktoś coś przesadził ze składem najwyrazniej chcieli zaistnieć na rynku i...nie do końca wyszło.
Podwójnie drożdże raz piwne drugi raz yea sacc,wodorosty i dodatkowo spirulina(nie napisane jakie wodorosty),kilka ziół kontrowersyjnych w użyciu wewnętrznym jak np żywokost a w dodatku kilka z tych ziół wzajemnie blokuje swoje działanie .
Dodatki na stawy opisane ogólnie nie wiadomo czy w formie siarczanów czy chlorkowodorków(duża różnica zdrowotna)
Zioła-Lucerna sama w sobie jest bardzo odżywcza sporo witamin minerałów ,i najprawdopodobniej zdublowane zostały pewne składniki odzywcze,to samo z kozieradką -po prostu totalny śmietnik i z całą pewnością psi zielarz tego składu nie tworzył pewnie zrobili ten sam błąd co Orijen zatrudniając do stworzenia składu karmy - psiego weterynarza -homeopatę a Ci niestety nie potrafią się skutecznie poruszać po trudnym świecie ziół dla zwierząt.
To tyle tak na sucho z samego opisu karmy.
Podwójnie drożdże raz piwne drugi raz yea sacc,wodorosty i dodatkowo spirulina(nie napisane jakie wodorosty),kilka ziół kontrowersyjnych w użyciu wewnętrznym jak np żywokost a w dodatku kilka z tych ziół wzajemnie blokuje swoje działanie .
Dodatki na stawy opisane ogólnie nie wiadomo czy w formie siarczanów czy chlorkowodorków(duża różnica zdrowotna)
Zioła-Lucerna sama w sobie jest bardzo odżywcza sporo witamin minerałów ,i najprawdopodobniej zdublowane zostały pewne składniki odzywcze,to samo z kozieradką -po prostu totalny śmietnik i z całą pewnością psi zielarz tego składu nie tworzył pewnie zrobili ten sam błąd co Orijen zatrudniając do stworzenia składu karmy - psiego weterynarza -homeopatę a Ci niestety nie potrafią się skutecznie poruszać po trudnym świecie ziół dla zwierząt.
To tyle tak na sucho z samego opisu karmy.
-
- Informacje
-