karmienie
Witam! Nabyłem dwumiesięcznego labradora . Teraz ma 4 i pół miesiąca. Karmię go trzy razy dziennie: rano makaron lub ryż z warzywami i drobiem w dzień sucha karma (Purina) i na noc znowu ryż lub makaron. Czesto dodatkiem do makaronu i ryżu są puszki Chapi(drobiowe i wołowe). Czy to dobry sposób karmienia?
Ja bym tylko z tych puszek zrezygnowała.
-
należałoby zrezygnować z tych pusze bo one lekko mówić niezdrowe dla psa.
Najlepiej by było podawać psiakowi dobrą sucha karmę, makaron lub ryż z warzywami i drobiem także może być, tylko żeby pies jadł nie tylko to tylko także sucha karmę. Można mu także mieszać to.
Najlepiej by było podawać psiakowi dobrą sucha karmę, makaron lub ryż z warzywami i drobiem także może być, tylko żeby pies jadł nie tylko to tylko także sucha karmę. Można mu także mieszać to.
Faktem jest, że lepiej zrezygnowac z puszek, bo ja pozbyłabym się tak mojej piesy, chorowała, a ja nie wiedziałam czemu, przecież dostawała to co trzeba, a jednak nie, skończyło się leczeniem i zastrzykami.Teraz już jest wsio oki, ale nie było wesoło, a teraz nawet nie patrzymy na puszki i jest super.
Puszki odstawic... jezeli juz wybrałes system częsc gotowane częsc karma, to wybierz dobrą karmę a do gotowanego podawaj 1/2 porcji witamin- np Flawitol w proszku od Dr. Seidla, jest świetny do gotowanego jedzonka...
Purina oczywiście Proplan nie DogChow, bo jezeli ta druga to tez zamien ją lepszą karmą.
Purina oczywiście Proplan nie DogChow, bo jezeli ta druga to tez zamien ją lepszą karmą.
-
- Informacje
-