Czy znacie karmy dla psów w problemami wątrobowymi, oprócz royala? Chcę uniknąć karmienia nią psa, wg mnie jest bardzo kiepska i nie warta swojej ceny, mój psiak jadł kiedyś jadł karmę owej marki u hodowcy i wcale mu nie służyła...
Skład tej karmy:
ryż, kukurydza, tłuszcze zwierzęce, izolat białka sojowego*, hydrolizat białka zwierzęcego, pulpa buraczana, sole mineralne, olej sojowy, włókno roślinne, olej rybny, fruktooligosacharydy, wyciąg z aksamitki wzniesionej. Białko surowe: 16% - Oleje i tłuszcze surowe: 16%
Skład wygląda bardziej jak dla gryzonia niż psa.
Czy nie mogę podawać np. acany lamb and apple, która zawiera już 25% białka, a tłuszczu tyle samo - bo 16%? I wspomagać wątrobę np. ziołami.
Cały skład acany:
Dehydratyzowane mięso jagnięce(27%), świeże mięso jagnięce(15%), parowany owies, groszek, jabłka(10%), ziemniaki, olej słonecznikowy, płatki owsiane, wątroba jagnięca(3%), lucerna, gruszki, suszone algi, włókna grochu, słodkie ziemniaki, dynia, kabaczek, pasternak, marchewka, szpinak, żurawina, czarne jagody, organiczne wodorosty, korzeń cykorii, jagody jałowca, dzięgiel litwor, kwiat nagietka, słodki koper, liście mięty pieprzowej, lawenda, rozmaryn + witaminy i minerały.
Karmy dla wątrobowców - co oprócz royala?
-
co oznaczają te problemy wątrobowe? ile białka ma ta acana?
Acana ma 25% białka. Jeśli chodzi o wątrobę, to pies ma podniesione próby wątrobowe - ALAT ok 200, usg wyszło ok, jest to problem spowodowany najprawdopodobniej babeszjozą, którą pies przeszedł rok temu.
Akurat royalowy Hepatic przynosi znakomite efekty . W przypadku karmy leczniczej to powinno być moim zdaniem podstawowe kryterium ocen. Znam sporo psów wyciagnietych z kiepskich wyników na tej karmie .
Robert pewnie poda jakieś alternatywy , choć już chyba był taki temat z tego co pamiętam.
Robert pewnie poda jakieś alternatywy , choć już chyba był taki temat z tego co pamiętam.
-
- Informacje
-