karmy do 100 zeta
jaka karme polecacie dla ONka tak zeby nie przekroczyla 100 zeta? im wiecej w tej cenie tym lepiej!tzn im wiecej kg karmy w worku za taka cene to lepiej!
Lepiej dolozyc 20zl i kupic Acane
niby tak.. ale te 20 zeta wole przeznaczyc na karme dla malego psa.. brit mi sie spodobal.. fajne ceny.. i dla malej starszej sucz i dla szczeniola wielkiego:))
W tanich karmach z reguly nie ma odpowiedniego skladu do prawdilowego (zdrowego) prowadzenia psa -a to ma potem konsekwencje w wiekszych kosztach leczenia.
To bledne kólko, moze nawe lepiej wyjdzie pokarm naturalny jak rozejrzysz sie w okolicy za jakas rzeznia i bedziesz tam kupowac tansze mieso.
To bledne kólko, moze nawe lepiej wyjdzie pokarm naturalny jak rozejrzysz sie w okolicy za jakas rzeznia i bedziesz tam kupowac tansze mieso.
to powiedz mi czemu moja 8 letnia suka trzyma sie super jak na swoj wiek w porownaniu zinnymi psami?a cale zycie je karmy marketowe...
A moze trzymalaby sie jeszcze lepiej ?
Tego nie wiesz, ale jak cale zycie je sie chisy i stoluje sie Mc Donald i popija to wszystko cola to zdrowie w pewnym momencie siada, prawda?
A co jest w marketówkach? ? ? Konserwanty, ulepszacze, poprawiacze a a jako dodatek troche maczki miesno kostnej (z odppadków) , odrzutów z produkcji. Zastanów sie co moze byc w taniej karmie??? Przeciez taka fabryka to nie instytucja chatytatwyne tylko zaklad produkcyjny i ma przyniesc dochód wlascicielowi.
Tego nie wiesz, ale jak cale zycie je sie chisy i stoluje sie Mc Donald i popija to wszystko cola to zdrowie w pewnym momencie siada, prawda?
A co jest w marketówkach? ? ? Konserwanty, ulepszacze, poprawiacze a a jako dodatek troche maczki miesno kostnej (z odppadków) , odrzutów z produkcji. Zastanów sie co moze byc w taniej karmie??? Przeciez taka fabryka to nie instytucja chatytatwyne tylko zaklad produkcyjny i ma przyniesc dochód wlascicielowi.
Witam
Czemu piszesz, że Brit jest zły?? Ja jestem bardziej zadowolona niż z Acany, bo po Acanie mój pies robił wielkie koopki i puszczał śmierdzące gazy, a po Bricie (je drugi miesiąc) koopki są małe a gazów nie czuję wogóle, sierść się poprawiła. Ja jestem zadowolona - skład porównywalny z niektórymi droższymi karmami, a lepszy od np. Dog Chow czy Arion friends forever, nie wpominając o marketowych czy jedzeniu gotowanym.
Ja też mam drugiego psa, który skończył 13 lat i zawsze był karmiony przez mojego tatę marketowymi karmami plus żarciem ludzkim (często nawet niezdrowym dla psów). Trzyma się świetnie, weterynarz dziwi się, że pies ma cały garnitur zębów i żadnych poważnych problemów zdrowotnych. Teraz od 2 miesięcy je Brita Seniora i ma więcej energii a jego stawy jakby lepiej funkcjonują (wcześniej musiał sie "rozchodzić" po dłuższym leżeniu, a teraz nie).
Ja polecam Brita, ale warto poszukać karmy, którą pieski przyswajają - zorientuj się po kupach, po sierści, po energii psiaka.
Pozdrawiam
M.
Czemu piszesz, że Brit jest zły?? Ja jestem bardziej zadowolona niż z Acany, bo po Acanie mój pies robił wielkie koopki i puszczał śmierdzące gazy, a po Bricie (je drugi miesiąc) koopki są małe a gazów nie czuję wogóle, sierść się poprawiła. Ja jestem zadowolona - skład porównywalny z niektórymi droższymi karmami, a lepszy od np. Dog Chow czy Arion friends forever, nie wpominając o marketowych czy jedzeniu gotowanym.
Ja też mam drugiego psa, który skończył 13 lat i zawsze był karmiony przez mojego tatę marketowymi karmami plus żarciem ludzkim (często nawet niezdrowym dla psów). Trzyma się świetnie, weterynarz dziwi się, że pies ma cały garnitur zębów i żadnych poważnych problemów zdrowotnych. Teraz od 2 miesięcy je Brita Seniora i ma więcej energii a jego stawy jakby lepiej funkcjonują (wcześniej musiał sie "rozchodzić" po dłuższym leżeniu, a teraz nie).
Ja polecam Brita, ale warto poszukać karmy, którą pieski przyswajają - zorientuj się po kupach, po sierści, po energii psiaka.
Pozdrawiam
M.
Do pianistki:
Nie porównuj Brita do Darling, bo to śmieszne (ja nie karmię psa karmą z odpadków, tylko z kurczaka). Przedmówca pytał o Brita właśnie, a tam w ofercie ma karmę dla seniorki oraz dla szczeniaka dużej rasy (znam ludzi, którzy karmią tym duże rasy i sobie chwalą).
Owszem, zgodze się z tym, że jakby np. mój pies senior był karmiony od początku lepiej mógłby być zdrowszy (chociaż równie dobrze mógłby być mniej zdrowy niż obecnie). Jednak na żywienie tamtego psa nie miałam wpływu - teraz jak pracuję i mam pieniądze kupuję tacie karmę i tłumaczę mu jak ma go karmić. Jednak nie wiadomo jakby potoczyło się życie naszego starego psa gdyby jadł od 13 lat Acanę Tego wiedzieć nie możemy.
M.
Nie porównuj Brita do Darling, bo to śmieszne (ja nie karmię psa karmą z odpadków, tylko z kurczaka). Przedmówca pytał o Brita właśnie, a tam w ofercie ma karmę dla seniorki oraz dla szczeniaka dużej rasy (znam ludzi, którzy karmią tym duże rasy i sobie chwalą).
Owszem, zgodze się z tym, że jakby np. mój pies senior był karmiony od początku lepiej mógłby być zdrowszy (chociaż równie dobrze mógłby być mniej zdrowy niż obecnie). Jednak na żywienie tamtego psa nie miałam wpływu - teraz jak pracuję i mam pieniądze kupuję tacie karmę i tłumaczę mu jak ma go karmić. Jednak nie wiadomo jakby potoczyło się życie naszego starego psa gdyby jadł od 13 lat Acanę Tego wiedzieć nie możemy.
M.
wiecie,... patrzac na niektore male 8 letnie psy mam wrazenie , ze maja conajmniej lat 15... moja sucz to istny szczeniol.. pomijajac mrozy bo wtedy to w lozeczku by spala tylko:P a co do karm.. czlowiek cale zycie sie uczy... kupuje to na co go stac.. nawet najlepsze karmy wcale nie sa takei dobre.. tez sa chemicznie przetwarzane itp. , gotowac psom nie bede bo po 1 brak czasu a po 2 brak mozliwosci przechoywania.. a i duzo zwierzat hodowalnych tj. nasze miesko tez jest nafaszerowane roznymi swintswami!! a co do Brita to cenowo mi pasuje.. i dla malej i dla duzego bedzie raczej ok a napewno lepszy niz to co teraz jedza.. pozdrawiam
jakie ejst dawkowanie brita juniora ras duzych dla psa wazacego 40 kg??chodzi mi o dzienna porcje. a ile dla psiaka amlego ok 5-6kg wagi karmy senior light tez brita?
Za 100zł nie da kupić się dobrej karmy, wy oceniacie jej stosowanie tylko po sierści i kupach, a to coś więcej. Pomyślcie sobie jak wyglądają organy wewnętrzne po karmach w których są same chemikalia i zawarto w nich pół tablicy Mendelejewa. Pies musi miec dobry i odpowednio zbilansoawny posiłek i chcąc, nie chcąc, droższa karma jest najczęściej lepsza niz ta za 100zł. Nie można ocenić jakości karmy po miesiącu czy dwóch, bo nerki mogą stanąc po kilku latach. Sąludzie, którzy palą faje latami i żyją, mają po 80 lub 90 lat- ale czy takie życie to jest szczyt ich marzeń??? Nie sądzę. Psy może i będą żyły na jakis odpadach, ale czy takiego życia dla nich chcecie????? Mam pytanie do autorki tematu: Czy ty się zastanowiłaś zanim wzięłaś psa????????? Pomyślałaś, za co dasz mu jeść???? Nie sądzę
od dawna mam psy i od dawna jedza nic "dobrego jakosciowo" i zyja.. wczesniej tez peiski mialy sie ok.. bez uczulen bez niczego karmione niczym.. i zyly dlugo psy u mnie zawsze beda mialy co jesc.. a to ze karma za 300 zeta jest lepsza i im bedzie lepiej mnie nie przekonuje!
Osobiście nie popieram karmienia psów karmami z marketów. Polemizuje tutaj z Tobą, bo denerwuje mnie, że piszesz tak jakbyś miała na celu jakąś propagandę Owszem, karmy typu RC, Eucanuba, Hills itp. są świetne. Szczególnie dla psów, które mają dietę weterynaryjną ze względu na specyficzne zapotrzebowania lub choroby (gdyby mój pies miałby odpukać chore nerki jadłby dietę weterynaryjną, gdy moja suczka będzie w ciąży będzie dostawała najlepszą karmę dla przyszłych matek itp.). Jednak nie możesz pisać, że tańsze karmy, jednak nie te z dolnej półki są złe. Ja bardzo dobrze przemyślałam posiadanie psa, uwierz mi bardzo o niego dbam i ma wszystko, czego potrzebuje. Karmię go dobrymi karmami, mimo, że nie sa one najdroższe. Skonsultowałam to z weterynarzem, zakazał podawania dodatkowych witamin, bo karma jest w pełni zbilansowana. Owszem karmienie darling czy chappie wogóle odpada i mi się w głowie nie mieści (tam jest wspomniana chemia...)...Natomiast czemu cały czas piszesz, ze Brit jest złą karmą??Widziałeś skład???Akurat mozna mierzyć przyswajalność karmy kupkami, doradził mi to wet. Również to, że dawka dzienna jest dużo mniejsza niż w Arionie czy Purinie DCh świadczy o tym iż Brit jest lepszy. Wejdz na dogomanię i zobacz opinie hodowców. Gratuluję Ci zarobków, gdybym ja mogła kupować dwa czy trzy razy droższe karmy też bym to robiła, weź pod uwagę też uczucia właścicieli psów. Autorka tematu naprawdę kocha psy i własnie dlatego szuka jak najlepszej karmy za taka cenę, na jaką ją stać. Często sama sobie odmawiam czegoś, by psy miały jak najlepiej, więc nie pisz, że im szkodzę. Ja mam zaufanie do tej karmy, Ty do innej - za kilka lat może się okazać, że i moja i Twoja karma sa do niczego, albo, że obie sdą dobre...Acana jak dla mnie odpada, pies źle ją toleruje, ot co. Szukałam takiej, na której jest mu dobrze i Brit byl strzeałem w dziesiątkę. Wogóle jestem za zmienianiem karm co jakiś czas.
Jutro podam dawkowanie Brita Seniora, niestety dla szczeniąt dużych ras nie posiadam.
Pozdrawiam
M.
Jutro podam dawkowanie Brita Seniora, niestety dla szczeniąt dużych ras nie posiadam.
Pozdrawiam
M.
bardzo dziekuje za wsparcie:)gdyby bylo mnie stac a raczej moja matke.. bo ja sie ucze w LO jeszcze to pewnie tez bym kupowala niewiadomo jak drogie karmy a anjlepiej to bym wynajela kucharke i zalozyla wlasna farme zeby psy mialy zdrowa zywnosc..wlasnie w BRit bo konsultacji ze znajoma tez sklad mi sie spodobal i dawkowanie.. cena dosc przystepna.. wiec kupimy i zobaczymy:) jak bedzie sluzyc moim psiurkom to pozostane przy tej karmie: pozdrawiam i nie radze oceniac ludzi po stanie portfela bo nie o to tu chodzi< znam ludzi ubogich, piesek je lepiej od nich, nie byl nigdy u weta- ale milosc jaka go obdarowali to moga pozazdroscic niektore peiski jedzace RC itp karmy!>
Pisząc mój post nie miałam na myśli Brita, może to i jest dobra karma- nie wiem, nie próbowałam. Mówiłam o Purinie Dog Chow i wszelakich karmach z supermarketu i ludzaich, którzy najpierw wezma psa a dopiero potem sobie uświadamiają, ze przeciez trzeba mu za coś kupić jeść. Nienawidze tez wypowiedzi typu:" Mój pies je odpady od zawsze i czuje sie dobrze, jest piękny, zdrowy, wesoły". Ludzie, jakaś schiza dosłownie. To może teraz zaczniemy karmić psy starymi kaloszami, po nich może też będą czuły się dobrze????? Nie oceniam ludzi po zawartości portfela- napisałam tylko, ze cięzko jest dobrac karmę tanią a dobrą i że niestety zazwyczaj tak jest, że za wszystko dobre trzeba zapłacić dobrze. Jesli ktoś klepie taką biedę, że sam ledwo żyje to może niech lepiej odpuści sobie psa, bo oprócz bezintereswonej miłości zwierzak potrzebuje dachu nad głową, ciepłego posłania, jedzenia, szczepień, badań, zabawek itp. I nie rozumiem co to za szał na powiedzonka: Karma za 300zł wcale nie musi byc dobra itp. itd. Jesli kotś ma ochote ją kupować, to czemu nie?????
-
- Informacje
-