O łiiiii - podkusiło
Już pisałam o intestinalach w dziale -najlepsze karmy, ale jako Gosc, bo chwilowo nie mogłam się zalogować. Początkowo był hills ID i było kiepsko, potem eukanuba intestinal, a od pół roku jest RC intestinal i naprawdę jest dobrze.
Pies w formie, przybrał na wadze, dużo energii, a to ważne, bo spędza dużo czasu przy rowerze albo w wodzie, sierść piękna.
Tylko dawkowanie takie sobie, bo potrzebuje przy swojej aktywności dostać ze 2 razy tyle co jest zalecane na opakowaniu.
Ale jakoś tak kusi kusi coby co innego spróbować
Karmy rybne także powodują reakcje alergiczne!
Naprawdę dalej namawiam na trovet intestinal jest różnica.
Nie martw się wszystkich nas kusi co pewien czas coś ulepszyć(większość ).Jak pies zdrowy to łatwiej trafić na inna dobra karmę,ale przy chorych to mozna tego żałowac.
Tak jak napisałem wcześniej.Jeśli nie chcesz trovetu to zostań przy tym co się do tej pory sprawdza.Natomiast wiem,że Trovet jest karmą sycącą(bardzo dobrej jakosci składniki)
Nie martw się wszystkich nas kusi co pewien czas coś ulepszyć(większość ).Jak pies zdrowy to łatwiej trafić na inna dobra karmę,ale przy chorych to mozna tego żałowac.
Tak jak napisałem wcześniej.Jeśli nie chcesz trovetu to zostań przy tym co się do tej pory sprawdza.Natomiast wiem,że Trovet jest karmą sycącą(bardzo dobrej jakosci składniki)
Absolutnie nie wykluczamy przejścia na Trovet. Choć cenowo chyba trochę drożej ;/
Widzę, że mają duży wybór na problemy jelitowe - RRD, LRD, VPD czy DPD.
Royal ma dużą zawartość białka i tłuszczu, wysoką kaloryczność, a trovet ma jednak mniej - to nie ma znaczenia??
Widzę, że mają duży wybór na problemy jelitowe - RRD, LRD, VPD czy DPD.
Royal ma dużą zawartość białka i tłuszczu, wysoką kaloryczność, a trovet ma jednak mniej - to nie ma znaczenia??
Ok, gdyby mi chodziło o ilość to żarłby Młody karmę z samymi wypełniaczami, bo to całkiem nieźle wpływa na poprawę trawienia
A skąd wiadomo, że Trovet ma taką wysoką jakość?
Wynika to ze składu czy może jakichś holenderskich norm?
Bo zielona jestem jak trawa na wiosnę
A skąd wiadomo, że Trovet ma taką wysoką jakość?
Wynika to ze składu czy może jakichś holenderskich norm?
Bo zielona jestem jak trawa na wiosnę
Marka trovet nie jest koncernem(ogromny plus)specjalizuje się tylko w karmach veterynaryjnych,a nie jak RC wszystko na czym mozna zarobić.
Przyswajanie trovetu(nośniki i składniki0sa na wysokim poziomie,jakosć witamin i minerałów.Wiele karm jest nowatorsko zbilansowanych ale przynosi to duże efekty zdrowotne.Non stop spotykam się z bardzo dobrymi opiniami ludzi karmiących Trovetem.
Przykładem jest także moja 3 letniaFila Brasileiro ( od roku chora na Toczeń rumieniowaty choroba autoimmunologiczna atakuje wszystkie organy,bez wyjątku)jest na Trovecie i oczywiście moich mieszankach ziołowych i...żyje i ma sie super.
Uff więcej nie piszę,nie będę robił Trovetovi darmowego marketingu
Przyswajanie trovetu(nośniki i składniki0sa na wysokim poziomie,jakosć witamin i minerałów.Wiele karm jest nowatorsko zbilansowanych ale przynosi to duże efekty zdrowotne.Non stop spotykam się z bardzo dobrymi opiniami ludzi karmiących Trovetem.
Przykładem jest także moja 3 letniaFila Brasileiro ( od roku chora na Toczeń rumieniowaty choroba autoimmunologiczna atakuje wszystkie organy,bez wyjątku)jest na Trovecie i oczywiście moich mieszankach ziołowych i...żyje i ma sie super.
Uff więcej nie piszę,nie będę robił Trovetovi darmowego marketingu
Witam panie Robercie
Już raz miałam okazję korzystać z Pańskiej porady na temat żywienia - mój biały bulterier miał kiepskie kupy, jadł Orrjen - Wybraliśmy więc jedną z rekomendowanych przez Pana karm: Nutram Puppy Large. pies jest już w trakcie trzeciego worka tej karmy i generalnie jest ok jeśli chodzi o kupy. Jednak pojawily się dwa nowe problemy - pierwszy, ze trochę wybrzydza i nie chce zjadać regularnie odpowiednich porcji, tak jakby mu się ta karma znudziła. Drugi, że odkąd dużo przebywa na świeżym powietrzu, biegając po trawie systematycznie wyskakuje mu na skórze czerwona wysypka, która zanika i pojawia sie w zalezności od częstości kontaktu z zielskiem. To oczywiście moje przypuszczenia. od czasu do czasu podajemy mu zwykłe wapno. Nowy pomysł, to wprowadzenie mu do diety karmy trovet OHD i podawanie na przemian z Nutram. czy to dobry pomysł - myślę że miałby urozmaicone żarcie a dodatkowo karma Trovet ma działanie lecznicze?
Już raz miałam okazję korzystać z Pańskiej porady na temat żywienia - mój biały bulterier miał kiepskie kupy, jadł Orrjen - Wybraliśmy więc jedną z rekomendowanych przez Pana karm: Nutram Puppy Large. pies jest już w trakcie trzeciego worka tej karmy i generalnie jest ok jeśli chodzi o kupy. Jednak pojawily się dwa nowe problemy - pierwszy, ze trochę wybrzydza i nie chce zjadać regularnie odpowiednich porcji, tak jakby mu się ta karma znudziła. Drugi, że odkąd dużo przebywa na świeżym powietrzu, biegając po trawie systematycznie wyskakuje mu na skórze czerwona wysypka, która zanika i pojawia sie w zalezności od częstości kontaktu z zielskiem. To oczywiście moje przypuszczenia. od czasu do czasu podajemy mu zwykłe wapno. Nowy pomysł, to wprowadzenie mu do diety karmy trovet OHD i podawanie na przemian z Nutram. czy to dobry pomysł - myślę że miałby urozmaicone żarcie a dodatkowo karma Trovet ma działanie lecznicze?
No też jestem ciekawa, jak to jest z tym wapnem. Zuzia się mocno drapie. Nie ma jeszcze zmian na skórze, więc na razie moja wetka nie chce jej szprycować sterydami i zleciła wapno, konkretnie Calcium Gluconicum. Na razie (od poniedziałku, czyli 5 dni podaję) nie ma poprawy.
Zarówno u ludzi jak i psów wapno powinno być w najlepszej formie,tylko wtedy można mówić o skutecznym przyswajaniu.anulkac pisze:Tu chyba Robert będzie musiał nam wyjaśnić sprawę wapna
Ja pytałam o to wapno, bo w środę użądliła Gizma pszczoła i spuchła mu łapa. A ten właśnie odpowiedział mi tak jak pisałam wcześniej.
Jeśli wapno jest pod postacią cytrynianu wapnia to osiągniemy sukces.
Ja w tej chwili zaobserwowałem obniżenie lotów jakościowych w firmie Purina(niestety szczególnie Pro-Plan)
Stło się tak po wprowadzeniu przez Purinę karm typu VET.
Osobiście wybrałbym Nutrę Gold z łososiem a nie obecną Purinę Pro-plan.
Stło się tak po wprowadzeniu przez Purinę karm typu VET.
Osobiście wybrałbym Nutrę Gold z łososiem a nie obecną Purinę Pro-plan.
-
- Informacje
-