Kiełbasa
Czy mozna podawac psu kielbase od czasu do czasu?? jesli tak to w jakim wieku pies moze byc minimalnie aby mu ja podac??
Anonymous pisze:Czy mozna podawac psu kielbase od czasu do czasu?? jesli tak to w jakim wieku pies moze byc minimalnie aby mu ja podac??
Raczej nie dawaj mu żadnej kiełbasy. A jeśli ci na nim zależy to przeryj to forum i na pewno coś znajdziesz
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2009, 13:18 przez yellowcup, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo nie stac mnie do niego na karme. Przyblakal sie do nas niedaleko firmy i go dokarmiam , skoro kielbasa zla to podaj cos innego a latwego w zrobieniu. Ja mu podaje kasze lub makaron z podsmazana kielbasa na smalcu. Co do psa - kundelek ok 4lat na moje oko , 40cm w klebie.. ma u nas miejsce gdzie spi. Nawet go wykapalem
Nie wszyscy muszą znać się na fizjologii psa i na dietach, którymi powinny być karmione, wiec nie mam zamiaru się dziwić i naskakiwać na Ciebie. Zauważ, że dieta psa nie powinna się opierać w 100% na mięsie. Przy takiej diecie jak mu proponujesz nawet zdrowy pies po jakimś czasie by się rozchorował i niesamowicie przytył. Nie dostarczysz mu wszystkich składników, za to będzie miał kilkakrotnie za dużo tłuszczu i pod dostatkiem konserwantów i barwników (tak, nasze wędliny mają ich sporo). Kolejny problem to sól, psy praktycznie nie powinny jeść soli, a wędliny są mocno solone. Nie wiem dlaczego smażysz tę kiełbasę, co może ci to dać? Musisz wiedzieć, że tym sposobem rozwalasz mu wątrobę jeszcze bardziej. Ludzie czasem ciężko znoszą smażone rzeczy, co mówiąc psy, które jak do tej pory nie zdołały opanować ognia.Anonymous pisze:Bo nie stac mnie do niego na karme. Przyblakal sie do nas niedaleko firmy i go dokarmiam , skoro kielbasa zla to podaj cos innego a latwego w zrobieniu. Ja mu podaje kasze lub makaron z podsmazana kielbasa na smalcu. Co do psa - kundelek ok 4lat na moje oko , 40cm w klebie.. ma u nas miejsce gdzie spi. Nawet go wykapalem
Nie stać Cię?
Ja myślę, że skoro karmisz go kiełbasą... Niech taki pies zjada 400-500g kiełbasy dziennie. Przy cenie supermarketowej 15zł/kg dzienna dawka to około 6-7zł.
Teraz kompletna karma sucha:
n.p. taka Eukanuba (droga karma wyższej klasy) za worek 15kg płacisz 150zł, dzienna dawka dla psa tej wielkości (nie wiem ile dokładnie waży) to około 300-350g. Więc dzienna porcja to... 3,5zł
zdziwiony? A piesek ma dietę zbilansowana pewnie lepiej niż Ty i nie musisz się martwić o to, że choruje.
-
- Informacje
-