Kolagen i inne suplementy na stawy w diecie psa
apto-fleksu nie podam ponieważ podaję Artroflex i nastąpiło by tu zdublowanie niektórych składników, które w nadmiarze w sumie to nie szkodzą bo są wydalane z organizmu, tylko po co wydawać kasę. A podaję również Colafit wchłanialność 99,9% colagen liofilizowany z apteki 60 zł starcza na dwa miesiące.
[quote="Snedronningen"]Poszukaj po sklepach dla koni. Czyste MSM Makany.[/quote
Znalazłam tylko taki czysty reszta jest połączona z siarczanem glukozaminy np firmy Alavis. Tylko jak przeliczyć dawkowanie i ta cena 150 zł na raz trochę drogo:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Znalazłam tylko taki czysty reszta jest połączona z siarczanem glukozaminy np firmy Alavis. Tylko jak przeliczyć dawkowanie i ta cena 150 zł na raz trochę drogo:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
-
żle szukasz
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX-g-p-8291.html
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX-g-p-8291.html
Dziękuję, zamówię niezwłocznie, jeżeli możesz podaj mi dawkowanie Twojego psa wiem, że waży 40 kg mój 30 więc trochę preparatu odejmę, choć kiedyś mój wet jęczał, że te końskie inaczej się wchłaniają ze względu na inny system trawienny. Ale masz w tym doświadczenie a ja chce aby piesiol żył długo w dobrym zdrowiu.
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 11:25 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 11:34 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
To jest czyste krystaliczne MSM. Takie samo ląduje w suplach dla ludzi i psów. Po prostu dla konia nikt nie kupuje opakowań w wersji mikro. Dlatego jest i dla nas bardziej korzystnie.
Ty swojemu psu powinnaś podać więcej bo nie podajesz profilaktycznie - tylko leczniczo. Zaczęłabym od dawki 1gram dziennie i po miesiącu doszłabym do 2-3 gram dziennie.
Ty swojemu psu powinnaś podać więcej bo nie podajesz profilaktycznie - tylko leczniczo. Zaczęłabym od dawki 1gram dziennie i po miesiącu doszłabym do 2-3 gram dziennie.
Czy ten preparat o którym piszecie można zastosować u psa z dysplazją? Jako środek leczniczy?
Jak najbardziej, chce go kupić dla psa z dysplazją(już zoperowany) choć suplementacja będzie trwała tyle ile będzie żył psiak, oby długo. Jaki stopień dysplazji u Twojego. Jeżeli jesteś zainteresowana tematem dysplazji, poczytaj zaczęty temat Daroplastyka w tematach zdrowie.Gość pisze:Czy ten preparat o którym piszecie można zastosować u psa z dysplazją? Jako środek leczniczy?
Pewnie, że jestem zainteresowana i tamten temat znam. Nie potrafię się jakoś zalogować, wywala mnie za każdym razem.
Mam psa z dysplazją obu bioder, nie wiem jaki stopień, ten najgorszy, bo widać gołym okiem jak mu kości się przestawiają. Piszecie tutaj, że niektóre suplementy nie działają z uwagi na to, że glukozamina, chondroityna itp są trawione w układzie pokarmowym w związku z czym przyswajanie jest praktycznie zerowe. Więc zainteresowałam się tym i szukam czegoś co zadziała tak jak powinno. Na razie podajemy raz albo dwa razy w roku Bonharen i jakieś suplementy typu artro ha na zmianę z HMB. Byliśmy też z nim prawdopodobnie u tego lekarza, który u Was robił daroplastykę. My się nie zdecydowaliśmy.
Mam psa z dysplazją obu bioder, nie wiem jaki stopień, ten najgorszy, bo widać gołym okiem jak mu kości się przestawiają. Piszecie tutaj, że niektóre suplementy nie działają z uwagi na to, że glukozamina, chondroityna itp są trawione w układzie pokarmowym w związku z czym przyswajanie jest praktycznie zerowe. Więc zainteresowałam się tym i szukam czegoś co zadziała tak jak powinno. Na razie podajemy raz albo dwa razy w roku Bonharen i jakieś suplementy typu artro ha na zmianę z HMB. Byliśmy też z nim prawdopodobnie u tego lekarza, który u Was robił daroplastykę. My się nie zdecydowaliśmy.
Spróbuj wejść na tę daroplastykę to popiszemy, znam historię Twojego małego psiaczka z dogo tam poznałam osoby które wykonały daro między innymi psiaka Ramseya i Beatę od Hermana od ciebie wzięła informacje o kupnie bonharenu, widzisz świat jest mały. Mój dostaję standardowy zestaw Artroflex oraz colagen ludzki, dokupię również czyste MSM jak doradziły mi osoby z forum. Choć jeżeli jest ciężka dysplazja to działasz na zasadzie ochronnej nie da się tego wyleczyć przy pomocy suplementacji, możesz działać osłonowo i przeciwzapalnie Inflamex nieoceniony w tym przypadku. Jednak chyba czeka was resekcja główek kości za jakiś czasem, pamiętam, że mały miał kłopoty dość mocne. Mój biega jak nowo-narodzony po daro a minęło tylko 2,5 miesiąca. Nie słuchaj tych co piszą, że się ie wchłania, może nie 100 procent ale jestem przekonana, że to działa. suplementuję cały czas. Do tego surowe mięso tam jest najwięcej tego co potrzebne naszym psomkasik.u pisze:Pewnie, że jestem zainteresowana i tamten temat znam. Nie potrafię się jakoś zalogować, wywala mnie za każdym razem.
Resekcja w naszym przypadku jest nieunikniona i zaplanowana na wakacje przyszłego roku. Odkładałam to jak mogłam, ale nie będę czekać w nieskończoność, pies musi być w miarę młody żeby to w miarę szybko przeszedł.
kasik.u
kasik.u
-
- Informacje
-