Kreon - karma
Witam pisałem wcześniej o problemach ze swoim Goldenem. Stosuje kreon tak jak niektórzy radzili i jest duza poprawa. Mój wet kazał podawac 2 tabletki przed posiłkiem kreonu 10 000 j ( Piesek waży 37 kg) a 2 moje pytanie jaka karme polecacie (jest po reseksji 25 cm jelita) w tej chwili je Hills I/D ale że tak powiem nie bardzo chce ja jeść. Co byście polecili?
sprawdź karmy konkurencji royal intestinal, trovet intestinal.
Royal Canin gastro intiestinal próbowałem po operacji i powiem szczerze było jeszcze gorzej w tej chwili zastanawiam się nad gotowanym jedzeniem
w tym wypadku gotowanie psu to najlpsze rozwiązanie, ale gotowanie z głową. dobrze by było gdyby ktoś ułożył dietę dla psiaka z jego problemami.
Od półtora roku mam psa z zewnątrzwydzielniczą niewydolnością trzustki.Kreon dostaje do każdego posiłku. Na początku próbowałam gotowane, ale nie służyło. Postanowiłam dawać to co drugi pies dostawał czyli Pro Plan z łososiem. Ustabilizowało się i pies ładnie przybrał na wadze. Kup jednak moim zdaniem trochę za dużo mimo ich dobrej jakości. Przeszliśmy na Joserę Festival i jest super. Oczywiście nie jest to karma z najwyższej półki ale moim psom służy bardzo. Zmieniam też karmę co opakowanie (15 kg) na TOTW, Brit Care i generalnie jakieś dla mnie nowe, które uznam za ciekawe. Przyznam, że karmę weterynaryjną podawałabym psu tylko gdyby nie było innego wyjścia. Znam dobka na RC hepatic (beznadziejny skład a białko to z kurzych piór jak w jednym z wywiadów przyznała pani z firmy produkującej tą karmę), który nie może jeść nic innego i wygląda niezbyt fajnie jeśli chodzi o sierść na przykład. No ale tu nie ma wyboru.
Po zabiegu podawałabym gotowane i lekkostrawne jedzenie a dopiero po jakimś czasie wplatała suchą karmę.
Po zabiegu podawałabym gotowane i lekkostrawne jedzenie a dopiero po jakimś czasie wplatała suchą karmę.
Mój był na Eukanubie weterynaryjnej dla psów z ZNT bardzo ładnie zero biegunek kolor kupy w normie, gotowane nie podeszło były biegunki, do tego 2 razy dziennie kreon 10.000., na E. nieźle mu szło, żył jeszcze jakieś 1,5 roku, problemem okazała się mocznica i niestety. ....!.
-
- Informacje
-