krzywica
moja 6,5 miesieczna dobermanica ma poczatki krzywicy, jak z nia postepować, o ile zwiekszyc dawanie canifosu, lub canvitu z witaminami, czy tez moze przerzucić sie na podobno bardzo dobre witaminy i minerały wita wet, suka waży 30 kg
proszę podać poziom wapna fosforu we krwi jaki ma Pani piesek wtedy doradzę dawki. Jeśli ma drastycznie niskie wtedy nawet trzeba byłoby się zastanowić nad innymi lekami.
więc nie mamy tu do czynienia najprawdopodobniej z żadną krzywicą
dziekuję Panie Jarku za bardzo szybką odpowiedz, tą diagnozę o krzywicy wpisała mi sędzina w ocenie na wystawie w Płocku w kalsie szczeniąt, suka miała wtedy 6 miesiecy i 10 dni, wczesniej była teydzien przed tą płocką na wystawie międzynarodowej w Lesznie i sedzia jakos nie widział żadnej krzywicy, a wystawy były w odstępach tygodniowych, własnie mnie to dziwiło ,że sie rozwineła nagle w ciągu 1 tygodnia, przecież zmiany krzywiczne robia sie tygodniami, lub miesiacami,
dziekuję bardzo za konsulatację i życzę miłej niedzieli i uśmiechu przez cały tydzień Aga I Gerda
dziekuję bardzo za konsulatację i życzę miłej niedzieli i uśmiechu przez cały tydzień Aga I Gerda
sędzia niech ocenia zwierzęta pod względem kynologicznym a zdrowie zwierząt zostawi lekarzowi. Epoka leczenia na oko sie skończyła za leczeniem ludzi i zwierząt idzie w tej chwili technika komputery, laby, światłowody. Do tego jest potrzebny człowiek, który wie co z tym robić. Dignoza na oko w dzisiejszej dobie staje się błędem i rzeczywiście w niektórych wypadkach jest obarczona błędem, ale dobry lekarz czasami zastąpi niejeden komputer dotyczy to także naszych lekarzy tzn. "ludzkich".
-
- Informacje
-